Kaarsen aansteken

 

Vraag: Graag jullie mening over het gebruik van kerkkaarsen. Volgens de leringen van een geascendeerde meester zijn er veel manifestaties van het bewustzijn van antichrist in de kerken. Kunnen kerkkaarsen effectief zijn?

Antwoord van de Geascendeerde Meester Jezus – webinar Pasen 2023:

Kerkkaarsen kunnen effectief zijn bij het verlichten van een donkere ruimte, zodat je niet over je eigen benen struikelt als je in de kerk loopt. Zeggen dat kerkkaarsen een heilig effect hebben of dat ze iets doen voor heiligen of voor God is natuurlijk fictie. Hoe kan ik, als geascendeerde meester, mensen nodig hebben om een kaars voor me aan te steken in een kerk op aarde? Hoe zou ik ooit daar behoefte aan kunnen hebben? Hoe zou Moeder Maria er ooit behoefte aan kunnen hebben dat er kaarsen voor haar worden aangestoken in welke katholieke kerk ook? Dit is fictie, maar nogmaals, net als al het andere kan er een placebo-effect zijn.

Voor de algemene gelovigen is het niet belangrijk of ze voor ons een kaars aansteken of niet. Het zou veel belangrijker zijn als ze hun bewustzijn en hun bewustzijn kunnen verhogen, maar ze zijn niet in staat om dat te doen. Het feit dat ze in dit soort dingen geloven, of het nu gaat om kaarsen of heilig water of een of ander ritueel, toont aan dat ze op een bewustzijnsniveau zijn, waarop ze er niet aan toe zijn om de innerlijke leringen te ontvangen die ik aan mijn discipelen heb uitgelegd. Ze zitten nog steeds gevangen op het niveau waarop ze behoefte hebben aan gelijkenissen en wereldlijke dingen, en daarom zijn ze onbereikbaar voor de geascendeerde meesters. Wij maken ons daar niet echt zorgen over. Maar wanneer je de vraag stelt als leerling van de geascendeerde meesters, dan is het natuurlijk totale fictie. Het heeft geen effect.

We zeggen niet dat je geen kaars mag aansteken als je daar zin in hebt, maar ga niet denken dat dit ons er op een of andere manier toe brengt om je een soort genade of gunsten te verlenen. Het heeft er niets mee te maken. We willen dat jij je bewustzijn verandert en het veranderen van je bewustzijn heeft dat effect op je leven. Zelfs als iemand water drinkt waarvan hij denkt dat het heilig is en hij geneest, kwam dit niet door het water, maar omdat iemand zijn of haar bewustzijn in ieder geval tijdelijk heeft veranderd. Vaak zie je dat zulke genezingen niet blijvend zijn, omdat de aandoening na enige tijd de kop weer opsteekt. We zijn op zoek naar een permanente verhoging van het bewustzijn en daar zijn al onze leringen op gericht.