De Oekraïens-Orthodoxe kerk van het patriarchaat van Moskou

De Oekraïens-Orthodoxe kerk van het Patriarchaat van Moskou

Vraag: De vraag gaat over de Oekraïens-Orthodoxe kerk van het patriarchaat van Moskou. Op wetgevend niveau werd de kerk in Oekraïne verboden wegens verdenking van anti-staatsactiviteiten. De predikanten van de kerk moeten vóór 29 maart 2023 het terrein van het Kiev Cave-klooster hebben verlaten. Hebben dergelijke evenementen ook spirituele betekenis?

Antwoord van de Geascendeerde Meester Jezus – webinar Pasen 2023:

In spiritueel opzicht zijn we niet erg betrokken bij dit hele debat. Het patriarchaat van Moskou heeft vanzelfsprekend momenteel een patriarch die heeft gezegd dat God heeft goedgekeurd wat de Russische staat in Oekraïne doet. En vanuit het geascendeerde perspectief is dit natuurlijk totale fictie, een complete leugen. Deze man heeft geen enkele band met God of het geascendeerde rijk. Hij keurt gewoon volledig goed wat Poetin doet. Poetin heeft hem die positie gegeven, hij is dus slechts een propaganda-apparaat voor Poetin omdat hij weet dat veel mensen, veel mensen die in een kerk geloven, dit zullen accepteren.

Vanuit Oekraïens perspectief is het duidelijk dat de patriarch van Moskou, wanneer hij deze verklaringen heeft afgelegd, tegen de Oekraïense natie is en tegen het vermogen van de Oekraïners om hun natie te verdedigen. En daarom hebben ze besloten die stappen te zetten. Hier valt hoe dan ook niets te bespreken. Oekraïne heeft het recht om die stap te zetten in de gegeven situatie. Anders zou ze dat nooit gedaan hebben. Maar wat kunnen ze er nu aan doen?