De ideologie van Alexander Dugan

 

Vraag: Tegenwoordig zijn de meest diepgaande woordvoerders van de Russische spirit, twee Alexanders, de filosoof Alexander Dugan en de schrijver Alexander Prokhanov, in principe de fundamenten voor het Russische oorlogsbewustzijn. Help me alsjeblieft de eerste te begrijpen, Alexander Dugan, een creatieve en begaafde denker. Zijn talrijke boeken scheppen een ideologie van de identiteit van de Russen, hun missie van de catechismus, die zich verzet tegen de theocratie van het liberale westen. Tegelijkertijd verdedigt hij de idealen van wat volgens hem de eeuwige filosofie van het traditionalisme, de Russische imperiale staat en de rechtvaardiging van oorlog is. Hij ontkent het recht van Oekraïners om hun eigen staat te hebben. Wie zit er achter Dugan in de hogere octaven en wie was hij in eerdere incarnaties gezien zijn vergaarde talenten?

Antwoord van de Geascendeerde Meester Jezus – webinar Pasen 2023:

Welnu, we geven er over het algemeen geen commentaar op of een specifiek persoon een gevallen wezen is, behalve in uitzonderlijke gevallen. We kunnen wel zeggen dat dit in veel gevallen wezens zijn die heel erg goed een wereldbeeld, een filosofie, een ideologie, kunnen vormen dat berust op volledige illusie. Ze zijn erg bedreven in het bepleiten van een zaak. Ze hebben dit in veel levens ervaren. En deze specifieke persoon heeft in vorige levens prominente posities bekleed in de katholieke kerk, zelfs in de Russisch-orthodoxe of de oosters-orthodoxe kerk, en heeft een belangrijke rol gespeeld bij het formuleren van bepaalde doctrines. De details zijn op dit moment niet zo belangrijk. Hij heeft al een lang momentum in het bedriegen van mensen en uitgebreide redenen om geweld te gebruiken. Hij is vaak verbonden geweest met mensen, zoals Poetin, die bereid zijn tot het uiterste te gaan met geweld en oorlogvoering en hij is degene geweest die hen een ideologisch kader heeft gegeven dat hun agressie en hun verlangen om te overwinnen en steeds meer macht te krijgen, rechtvaardigt.

Het is heel belangrijk dat jullie, als studenten van de geascendeerde meesters, hier natuurlijk oproepen voor doen. Je kunt oproepen doen om de mensen te bevrijden van deze misleiding als je denkt dat dit belangrijk voor jou is, maar natuurlijk ook om te voorkomen dat je hierin wordt meegesleept. Je kunt zien dat de hele filosofie van het traditionalisme wordt omarmd, en er zijn verschillende mensen over de hele wereld die, zelfs in het Westen, die achter de conservatieve bewegingen staan die deze ideologie omarmen.

En we hebben het al eerder besproken dat je terugkijkend op het verleden als een soort paradijs, volledig in strijd is met het werk van de geascendeerde meesters en de inspanningen van Saint Germain om de Gouden Eeuw te manifesteren. De Gouden Eeuw kan zich niet manifesteren als er wordt vastgehouden aan de mentaliteit van het verleden. Daarom was er in het verleden ook geen Gouden Eeuw. Daarom waren er in het verleden oorlogen en conflicten; die er in de Gouden Eeuw niet kunnen zijn.

Wij, de geascendeerde meesters, werken altijd aan vooruitgang. Er is een bepaalde groep gevallen wezens die de vooruitgang tegenwerken en proberen vast te houden aan hun macht en hun bevoorrechte posities. Er is een kleine minderheid van gevallen wezens die schijnbaar voor vooruitgang werken, maar zij doen dat alleen om de vooruitgang te kunnen sturen en om macht en privileges te krijgen.

Op dit moment zitten er achter mensen zoals hij en andere mensen in de Russische ruimte veel gevallen wezens die de oorlog goedkeuren; niet zozeer mensen in hogere octaven, maar in lagere octaven, er zijn enkele zeer machtige demonen op het astrale vlak, maar er zijn ook een paar gevallen wezens in het mentale rijk en zelfs in het lagere identiteitsrijk die deze ideeën verspreiden, niet omdat deze gevallen wezens erin geloven, maar omdat ze weten dat ze sommige mensen ertoe kunnen brengen ze te geloven en dit kan chaos en verwarring veroorzaken of mensen op een dood spoor zetten.

In dit geval is er een specifiek wezen in een lager identiteitsrijk dat Dugan en anderen gebruikt om simpelweg chaos te scheppen. Als je dit vanuit praktisch oogpunt bekijkt, kun je zeggen dat de reden voor deze oorlog de droom is om opnieuw een Russisch imperium te scheppen en die stelt dat dit prachtige gevolgen zal hebben voor het Russische volk. Maar vanuit een pragmatisch, hoger perspectief is dit gedoemd te mislukken. Dit kan niet gebeuren. Het zal niet gebeuren. Het zal uiteindelijk geen glorie of voordeel opleveren voor het Russische volk. Het zal een groot nadeel zijn. Deze reden is slechts een rookgordijn. Het gevallen wezen in het identiteitsrijk probeert Rusland niet te verheerlijken, maar wat wil hij dan wel? Hij wilde gewoon chaos scheppen en hij heeft Rusland, veel mensen van het Russische volk en Poetin gebruikt om gewoon chaos op wereldschaal te scheppen. Er is geen andere reden voor dan alleen maar chaos scheppen. Niet alleen Rusland en Poetin zijn de enige mensen die op dit moment voor dit doel worden gebruikt; door de geschiedenis heen zijn er ook veel anderen op deze manier gebruikt.

Maar wanneer je begrijpt dat er wezens zijn die echt geen agenda hebben, dat hun enige drive chaos scheppen is, dan kun je zien dat dit echt niet iets is waarvoor jij je leven wilt geven. Dit is eigenlijk geen zaak waar wie dan ook enig profijt van heeft, ongeacht de reden.