Hoe jij je trauma’s kunt helen in een autoritaire samenleving

 

Vraag: Ik vraag de geascendeerde meesters om de effectiviteit te bespreken van het helen van trauma’s voor discipelen die in autoritaire landen leven. Ik woon in Rusland en zie hoe de repressiemachine van de staat aan kracht wint en dat de risico’s van denkende Russen om vrijuit hun mening te geven, toenemen, niet alleen in de openbare ruimte, maar ook onder hun goede vrienden en kennissen. Ik probeer mijn trauma’s uit mijn vorige levens te helen en ik weet dat de schok die ik heb ervaren tijdens mijn geboortetrauma het sterkst was. Ik voel me echter niet gesterkt door het idee dat ik niet zo’n erge schok zal krijgen als mij in dit leven iets soortgelijks overkomt. Ik weet dat het een schok zal zijn en dat wil ik in dit leven niet meemaken. Desalniettemin begrijp ik dat de vrije wil van vijandig gestemde mensen hen in staat zou kunnen stellen om een dergelijk scenario opnieuw te implementeren. Dit is niet alleen repressie, maar ook wat er binnenkort kan gebeuren als mijn boze, teleurgestelde, bedrogen landgenoten beginnen terug te keren van het Oekraïense front. Het is al genoeg om je trauma’s te helen in een humane westerse samenleving waar de risico’s om opnieuw aan zoiets te worden blootgesteld minimaal zijn, dan te genezen in een samenleving met zo’n hoge mate van ongevoeligheid voor het leven als in Rusland. Ik ben dat uit eigen ervaring tegengekomen toen ik met mensen sprak die dicht bij me stonden van wie ik houd en die van mij houden, maar die grote onverschilligheid tonen voor het lijden van Oekraïners en hun stervende landgenoten. Ik vraag de geascendeerde meesters om commentaar te geven op hoe ik moet me moet gedragen en te genezen in deze situatie.

Antwoord van de Geascendeerde Meester Jezus – webinar Pasen 2023:

We begrijpen heel goed hoe moeilijk het is om in een totalitair land te leven en een student op het spirituele pad te zijn. We begrijpen jouw zorgen volkomen dat je een trauma uit het verleden kunt genezen maar er opnieuw aan kunt worden blootgesteld. Toch kun je nooit iets verliezen wanneer je een trauma heelt. Je kunt nooit verliezen als je een trauma geneest. Zelfs als je opnieuw aan een soortgelijke situatie zou worden blootgesteld, zou je nog steeds beter af zijn als je streeft naar genezing van een trauma voordat het gebeurde.

Bedenk maar eens hoe je de vraag formuleert. Je maakt je zorgen dat je, zelfs als je geboortetrauma het ernstigste trauma was, in dit leven nog steeds diep getroffen zou worden door een trauma. Maar bedenk eens wat er zou gebeuren als je aan een dergelijke situatie zou worden blootgesteld zonder iets te hebben gedaan om je psyche te helen. Is het niet logisch dat het trauma dan erger zou zijn? Wanneer jij je best zou doen om je trauma wel te helen, je zelfs in een andere situatie, nog steeds beter af zou zijn. Het zou niet zo erg zijn als het zou zijn geweest als je niet naar genezing had gestreefd.

Vanzelfsprekend moedigen we mensen altijd aan om naar genezing te streven en het helen van trauma’s kan inderdaad nuttig zijn, vooral wanneer je het combineert met decreten en invocaties en het gebruik van de hulpmiddelen die we hebben om niet alleen het geboortetrauma te overwinnen, maar ook de gescheiden zelven die door andere trauma’s zijn ontstaan. Je kunt niet verliezen – je kunt niet verliezen als je naar genezing streeft.

En ja, traumacounseling kan heel nuttig zijn voor veel mensen die zijn blootgesteld aan een ernstig trauma. Zelfs het trauma van opgroeien in een land waarin jij je niet vrij kunt uiten en nooit veilig kunt voelen omdat er iets zou kunnen gebeuren. Genezing is nooit verspilde moeite en eerlijk gezegd, als jij je geboortetrauma heelt, zal een tweede trauma niet zo ernstig zijn. Dat kan niet. Je bent er misschien bang voor, maar het kan niet zo ernstig zijn. Je zult nog steeds beter af zijn, wat er ook gebeurt, als je genezen bent.

Maar zoals we al eerder hebben gezegd, is het universum een spiegel, dus door het trauma te helen word je misschien niet blootgesteld aan een nieuwe situatie. En als je bang bent voor wat er kan gebeuren, neem dan geen risico, heb niet het gevoel dat je iets hardop moet zeggen, als je erg bezorgd bent om blootgesteld te worden aan een traumatische situatie. Houd dan je mond, doe de oproepen, streef naar je persoonlijke genezing en laat de andere mensen doen wat ze doen zonder je ermee te bemoeien.