De ware oorzaak van eenzaamheid

 

Vraag: Veel mensen in de huidige samenleving ervaren eenzaamheid en ik ben een van hen. Hoewel ik de gescheiden zelven ken en van tijd tot tijd intuïtieve inzichten ontvang, kan ik het niet helpen dat ik me alleen voel. Wat is de beste manier om me dichter bij een meester te voelen in de omgang met de buitenwereld? Ik wil een nauwere band krijgen met een meester.

Antwoord van de Geascendeerde Meester Moeder Maria – webinar Pasen 2023:

Jouw vraag gaat specifiek over alleen zijn, maar waarom voelen mensen zich alleen? De conventionele wijsheid, om zo te zeggen, is dat jij je alleen voelt omdat je óf geen mensen om je heen hebt óf omdat je niet het juiste soort mensen hebt waarmee jij je verbonden kunt voelen en die je daarom kunnen helpen om te voorkomen dat jij je alleen voelt. Veel mensen hebben dat en er is natuurlijk een hele branche die erop gericht is om mensen te helpen de juiste persoon te vinden, zodat ze zich niet alleen voelen.

Dit is natuurlijk geen goede manier om eenzaamheid te overwinnen, want het is een feit, de naakte waarheid, is dat jij je gevoel van eenzaamheid niet kunt overwinnen door iemand anders. Je kunt het gevoel van alleen zijn niet overwinnen door iets of iemand buiten jezelf. Hoe wreed dit ook mag klinken, dit geldt ook voor een geascendeerde meester. Je hebt misschien een band met een geascendeerde meester, maar een intuïtief inzicht en leiding van een geascendeerde meester zal jou niet helpen om je eenzaamheid te overwinnen. Het kan je aandacht ervan afleiden, maar het zal je niet helpen om je eenzaamheid te overwinnen.

Want wat is de basis voor eenzaamheid? Het is dat jij, het bewuste zelf, de Bewuste Jij, niet het gevoel hebt dat je in contact staat met je IK BEN Aanwezigheid. Dat is de ware oorzaak van eenzaamheid. Je kunt eenzaamheid niet overwinnen met een ander mens of zelfs een geascendeerde meester. Je kunt het alleen overwinnen door meer contact met je IK BEN Aanwezigheid te krijgen. Hier zullen we het natuurlijk meer over hebben in Korea, omdat dit het onderwerp van de conferentie is. De enige manier om eenzaamheid te overwinnen is de leringen over de gescheiden zelven te gebruiken en aan deze gescheiden zelven te blijven werken totdat de Bewuste Jij een directere ervaring van je IK BEN Aanwezigheid begint te krijgen en dat helpt je dan om eenzaamheid te overwinnen.

Er zijn zeker mensen die al een tijdje het spirituele pad bewandelen en die een groter gevoel van verbondenheid of eenheid hebben gekregen en die zich niet alleen voelen en daarom geen andere mensen nodig hebben om een gat in hun psyche te vullen, wat het dan weer moeilijker maakt om een relatie met andere mensen te krijgen, omdat je een aantal onrealistische eisen en verwachtingen hebt van wat andere mensen voor jou zouden kunnen doen.