Hoe je de ‘juiste’ spirituele partner aantrekt

 

Vraag: Hoe kunnen wij avatars precies de juiste persoon in ons leven aantrekken met wie je een lang leven kunt leiden, omdat niet iedereen op aarde klaar is om met een avatar te leven en de leringen van de geascendeerde meesters te delen. Ik volg de leringen van de geascendeerde meesters al vijf jaar. Ik heb geen liefdesrelatie met mensen kunnen beginnen omdat ik vanwege deze leringen werd afgewezen. Is er een kans om iemand te ontmoeten die mij accepteert ondanks het feit dat ik een student van de geascendeerde meesters ben?

Antwoord van Kim Michaels – webinar Pasen 2023:

Wow, dat is nogal een ingewikkelde vraag, ik bedoel maar, omdat je kieskeurig zou kunnen worden en zeggen dat we een datingservice moeten beginnen voor studenten van geascendeerde meesters, toch? Maar dat staat niet echt in mijn Goddelijke plan.

Als ik terugdenk aan de tijd dat ik bij de Summit Lighthouse was, dan hadden mensen daar hetzelfde probleem. Ze hadden de leringen over avatars niet, maar veel mensen hadden die leringen gevonden en gingen erop in en hun partner niet. Hun partner was in veel gevallen helemaal niet spiritueel. Soms waren ze wel spiritueel, maar gingen ze bij iets anders. In de meeste gevallen was de huwelijkspartner niet spiritueel en ging men het vaak als een bedreiging zien dat de ander de leringen aanhing. En dit was vooral een probleem bij de Summit Lighthouse omdat ze veel strengere eisen hadden voor wat het betekent om een goede chela te zijn. Je moest allemaal dingen doen. Er was een hoge drempel. Niet iedereen kwam erbij.

Dit zorgde voor veel conflicten en er waren veel mensen die van hun echtgenoot gescheiden zijn. En daarna hoopten ze dat ze een echtgenoot zouden vinden die de leringen ook volgde en dan de ideale liefdesrelatie zouden krijgen omdat de Summit Lighthouse het concept tweelingvlam erg serieus nam. De droom was dat jij je tweelingvlam vond want dan heb je Hollywood-romantiek en zal het eeuwig duren. En ik zag zelfs dat er koppels waren die van de boodschapper van de Summit Lighthouse te horen kregen dat ze tweelingvlammen waren. Ze trouwden en kregen dezelfde huwelijksproblemen als elk ander stel, omdat alle mensen hun eigen psychologische problemen hebben. Persoonlijk onderschrijf ik het concept tweelingvlam niet, maar of je nu meer spiritueel verbonden bent of niet, je hebt wel psychologische problemen waar je mee om moet gaan en waar je vanaf moet komen.

Wat ik zou willen zeggen, is dat de leringen die de meesters nu hebben gepresenteerd, niet allemaal regels hebben waar jij je aan moet houden. Je zou gemakkelijker een relatie kunnen krijgen met iemand die niet in de leringen gelooft. Maar dit hangt helemaal af van jouw benadering van de leringen.

Toen ik jonger was, was ik natuurlijk veel meer obsessief-compulsief bezig met de leringen en het bewandelen van het spirituele pad. Ik moest allemaal andere dingen doen en ik was veel meer van: “Ik kan dit niet tolereren en ik kan dat niet tolereren.” Het zou heel moeilijk voor mij zijn geweest als ik een echtgenoot had gehad die niet op het spirituele pad was, die niet in de leringen geloofde. Het is niet dat ik die dynamiek niet begrijp, maar tegenwoordig zou ik er anders naar kijken. En ik zou zeker zeggen dat het vinden van een partner in een relatie veel intuïtiever zou mogen zijn. En je moet oppassen dat je in gedachten niet gaat zeggen: “Ik moet een partner vinden die, omdat ik bij de leringen van de geascendeerde meesters ben, ook de leringen van de geascendeerde meesters aanhangt.”

Want het zou heel goed kunnen dat in jouw Goddelijke plan staat dat jij om wat voor reden ook een relatie met een bepaald persoon moet hebben. Het kan zijn dat die persoon uiteindelijk een spiritueel pad vindt of dat het de bedoeling is dat je iets van die relatie leert. En misschien is een levenslange relatie niet de bedoeling.

Wat weet ik wel? Ik zeg niet dat ik het weet. Ik zeg alleen dat jij je veel meer bezig moet zijn met het volgen van je intuïtie in plaats van dat je in gedachten beperkingen krijgt voor wat voor soort partner je kunt vinden, want dat zou ervoor kunnen zorgen dat je een deel van je eigen Goddelijke plan mist, namelijk een specifieke relatie krijgen. Vaak kiezen we ervoor om een relatie met mensen aan te gaan, omdat we iets te leren hebben van die relatie. Bij de Summit Lighthouse hadden ze het allemaal over karma, karmische relaties. Je hebt karma met iemand met wie je een relatie wilt hebben en je kunt je karma overwinnen en vrij zijn. Ik bekijk het psychologischer. Je hebt bepaalde psychologische problemen waarbij de ander je kan helpen om ze uit te werken en je kunt de ander ook helpen. Ik zou gewoon voorzichtig zijn om in gedachten iets te beslissen.

Ik kan natuurlijk ook zeggen dat ik eigenlijk niet de beste persoon ben om dit te zeggen, want ik heb vier huwelijken gehad en al mijn echtgenoten waren op het spirituele pad en bij dezelfde spirituele beweging of leer waarin ik op dat moment ook bij was. Wie ben ik om te zeggen dat dit niet mag? Ik begrijp het wel. Maar ik zal ook zeggen dat ik in mijn vierde huwelijk zit, dus er waren drie die een bepaalde tijd hebben geduurd en zijn beëindigd. Ik kijk daar met een gerust hart op terug omdat ik voel dat het deel uitmaakte van mijn Goddelijke plan en ik heb er iets van geleerd en ben gegroeid door alle relaties en ik zag iets bij mijzelf als resultaat van elke relatie. Ik bekijk het niet zo dat ik een liefdesrelatie moet vinden waarin je nog lang en gelukkig kunt leven, want ik kan uit ervaring zeggen dat er geen lang en gelukkig leven is, want in een relatie zullen beide mensen psychologische problemen hebben en die moet je altijd uitwerken. Je moet bereid zijn om daaraan te werken. En zoals ik al zei, zag ik bij de Summit Lighthouse mensen die echt dachten: “We zijn tweelingzielen, we zouden nooit conflicten in ons huwelijk moeten krijgen.” En toen ze die wel kregen, werd het erg moeilijk voor hen om ermee om te gaan omdat hun instinctieve benadering er één van ontkenning was: “Laten we het gewoon negeren en hopen dat het over gaat, want we zouden dit probleem niet mogen hebben.”

We kunnen het niet echt toegeven en je kunt het probleem natuurlijk alleen maar aanpakken als je toegeeft dat je een probleem hebt. Ik denk dat het heel belangrijk is om dat perspectief te hebben, dat je altijd iets moet leren van een relatie, dat je naar jezelf moet kijken vanuit een relatie. Ten eerste zullen je psychologische problemen niet verdwijnen als je een partner hebt die bij de leer is en ten tweede zal dat het voor jou niet per se gemakkelijker maken om ze te zien. Het zou kunnen, als je er op een andere manier over kunt praten, maar je moet nog steeds naar jezelf willen kijken. En dat is natuurlijk het moeilijke voor ons allemaal; iets bij onszelf zien wat we niet kunnen zien.