De effectiviteit van invocaties en decreten opzeggen

 

Vraag: Soms, vooral bij lange wakes zoals de wake van Moeder Maria door vijfhonderd mensen, is het moeilijk om de hele tijd gefocust en aanwezig te blijven terwijl je de invocaties opzegt, dus delen ervan worden nogal mechanisch gelezen. Werken de invocaties dan nog of heeft het geen zin om ze in dat geval op te zeggen?

Antwoord van Kim Michaels – webinar Pasen 2023:

Ik denk dat er al eerder opmerkingen over zijn gemaakt, ik zal er dus een korte samenvatting van geven.

De meesters hebben gezegd dat dit nog steeds werkt. Het heeft nog steeds effect. Natuurlijk niet zo’n groot effect als wanneer je er meer je hart in legt. Met andere woorden, de echte functie of het ideale resultaat van een invocatie is dat de geest door de woorden heen stroomt. Je kunt zelf voelen, of er een energiestroom van je hogere zelf of van een geascendeerde meester door de woorden heen stroomt – dat geeft je het maximale effect. Maar er zal nog steeds effect hebben en dus blijft het nog steeds de moeite waard om dit te doen.

En wanneer je een invocatie uitspreekt die veertig minuten kan duren en je hebt een druk dagelijks leven, dan kun je natuurlijk niet de hele tijd even alert zijn, je kunt niet even geconcentreerd zijn, je geest zal afdwalen, maar toch is het de moeite waard doen.