Testosteronvervangingstherapie

 

Vraag: De vraag gaat over het perspectief van de geascendeerde meester op testosteronvervangingstherapie. Het is in de Verenigde Staten een zeer populaire gezondheidsbehandeling geworden voor mannen en soms ook vrouwen om te beginnen met TRT, testosteronvervangingstherapie. Er wordt gezegd dat het gemiddelde testosterongehalte sinds 1950 met vijftig procent is gedaald door gifstoffen en hormoonverstoorders in ons milieu. Ik ben onlangs met TRT begonnen en voel me veel beter doordat ik meer spiermassa en een beter humeur heb, goed slaap, enz. Maar ik aarzel een beetje om dit de rest van mijn leven te blijven doen. Ik ben benieuwd naar het geascendeerde perspectief op deze behandeling.

Antwoord van de Geascendeerde Meester Moeder Maria – Webinar: Een spiritueel persoon zijn in een chaotische wereld

Je moet natuurlijk kijken naar wat de medische professie hierover heeft gezegd. Het werd ontwikkeld om een specifieke medische aandoening te behandelen, niet om iemand in het algemeen beter te laten voelen of je meer energie of vitaliteit te geven. Je moet je arts raadplegen over zijn beoordeling van jouw gezondheid en vooral de mogelijke bijwerkingen. Je kunt gemakkelijk begrijpen dat er bepaalde bijwerkingen zijn die misschien wel ernstig zijn. Ik raad je aan om hier goed op te letten. Gebruik je intuïtie om te zien of dit überhaupt iets voor je is of hoelang je die behandeling moet blijven doen als je eraan bent begonnen.

Vanzelfsprekend kan ik hier geen algemeen antwoord op gegeven, omdat het afhangt van de conditie van jouw specifieke lichaam. Maar ik wil wel zeggen dat de medische wetenschap zich momenteel zo concentreert op het behandelen van symptomen dat ze opnieuw, zoals Gautama Boeddha zei, een bepaald fenomeen, een bepaald effect, isoleren. Ze zoeken naar een geïsoleerde oorzaak en proberen die oorzaak vervolgens te behandelen. En dit is natuurlijk niet de hoogste benadering, want de algemene terugval in energie en vitaliteit wordt niet alleen veroorzaakt door gebrek aan testosteron, maar veel factoren. Dit kan bij veel mensen zelfs worden veroorzaakt door psychische factoren wanneer ze een bepaalde leeftijd bereiken.

Er zijn veel factoren waarmee je rekening moet houden. Het is niet de hoogste benadering om één enkel symptoom en één enkele oorzaak uit te kiezen en dan te proberen dit te behandelen door in te grijpen in enkele zeer subtiele, ingewikkelde systemen in het lichaam. Er is momenteel onvoldoende inzicht in hoe het hormonale systeem werkt en veel andere systemen in het lichaam, om de medische wereld in staat te stellen behandelingen te bedenken die geen onbedoelde bijwerkingen hebben. Er zijn bekende bijwerkingen van testosteronvervanging, maar er zijn ook onbekende bijwerkingen die de wetenschap zich momenteel niet eens kan voorstellen, omdat ze niet naar het lichaam of zelfs naar het lichaam en de geest als één geheel kijkt.