Moeten we onze spirituele oorsprong kennen?

 

Vraag: Geliefde meesters, bedankt voor het begeleiden van onze transcendentie en voor het beantwoorden van onze vragen. Ik zou graag willen weten hoe je het begin van je incarnatie te weten kunt komen nadat God je in eerste instantie heeft geschapen. Van welke planeet kom je, en of je een avatar bent of niet. Moet je ook naar de school van Heer Maitreya ter voorbereiding om van elders naar de aarde te komen, als je oorspronkelijk vrijwillig meedeed aan de missie van Sanat Kumara naar planeet aarde? En zou iemand deel kunnen uitmaken van het team van Sanat Kumara als hij de school voortijdig had verlaten, en of en waarom hij wegging?

Antwoord van de Geascendeerde Meester Moeder Maria – Webinar 2023: Een spiritueel persoon zijn in een chaotische wereld

Je moet begrijpen dat er veel verschillende soorten mensen op aarde zijn met veel verschillende achtergronden en daardoor is het onmogelijk om een algemeen antwoord op dergelijke vragen te geven. Ze kunnen alleen op individueel niveau worden opgelost als jij je intuïtie gebruikt en rechtstreeks van binnenuit leiding krijgt van je Christus Zelf, je geascendeerde leraren, en je Ik Ben Aanwezigheid.

Maar je moet ook eens nadenken waarom je dit wilt weten? Wat voor verschil zou het maken voor je spirituele groei als je wist waar je oorspronkelijk vandaan komt of wat de eerste planeet was waarop je incarneerde? Het belangrijkste is om te overwegen: “Hoe ga ik nu verder? Hoe zet ik de volgende stap? Hoe kom ik in aanmerking voor mijn ascensie en voer ik mijn Goddelijke plan uit?” Er is voldoende tijd tussen incarnaties in of nadat je bent geascendeerd om dergelijke vragen op te lossen.

Er zijn heel veel spirituele studenten die soms bijna geobsedeerd raken door het oplossen van dit soort vragen en dat komt, eerlijk gezegd, vaak omdat ze zich nog steeds heel graag speciaal willen voelen ten opzichte van anderen. We hebben in eerdere dispensaties gezien dat, bepaalde mensen, nadat we de leringen over Sanat Kumara en de mensen van Venus hadden gegeven, ervan overtuigd raakten dat ze van Venus kwamen, bijvoorbeeld omdat ze een bepaalde haarkleur hadden. En ze werden hier erg hoogmoedig van en het belemmerde in feite hun vooruitgang op het spirituele pad. Het is niet zo belangrijk om te weten of je op Maitreya’s mysterieschool zat of niet, en wat de reden was dat je daar wegging,

Het is belangrijk om intuïtief aan te voelen welke dingen je in dit leven moet overwinnen. Welke uitdagingen heb je in je Goddelijke plan gezet die je in dit leven wilde overwinnen, en concentreer je vervolgens op het oplossen van je psychologische problemen door alle hulpmiddelen te gebruiken. Als je de boeken neemt, vooral Healing Your Spiritual Traumas, en die hulpmiddelen gebruikt, krijg je misschien inzichten over je verleden, je vorige levens, waar je vandaan bent gekomen. En misschien ook niet, want als het voor jou niet belangrijk is om dat te weten, dan krijg je die inzichten niet. En dan moet je dat gewoon accepteren en zeggen: “Er zijn zoveel andere dingen waar ik me op moet concentreren, daar ga ik mijn tijd en aandacht niet aan besteden.”