Kan het winnen van het WK Argentinië veranderen?

 

Vraag: Tegen de achtergrond van een sociale en economische crisis en de diepe verdeeldheid in onze samenleving heeft Argentinië het WK voetbal in Qatar gewonnen, wat een maand lang een ongekend gevoel van eensgezind teweeg heeft gebracht. Werd dit verenigende momentum door de geascendeerde meesters gebruikt om het Argentijnse collectieve bewustzijn te helpen verhogen?

Antwoord van de Geascendeerde Meester Moeder Maria – Webinar 2023: Een spiritueel persoon zijn in een chaotische wereld

Ja natuurlijk. Wanneer er een evenement als dit is, proberen we dat altijd te gebruiken om het collectieve bewustzijn te verhogen. Maar dit hangt natuurlijk af van wat mensen bereid zijn te doen. Je ziet bij dit soort evenementen vaak dat er een zekere euforie is vanwege een ongekende gebeurtenis, of in het geval van Argentinië niet een totaal ongekende gebeurtenis. Maar wanneer de wittebroodsweken bij wijze van spreken voorbij zijn, worden de mensen weer geconfronteerd met hun dagelijkse problemen en kunnen ze vaak niet de euforie overbrengen op hoe ze met de dagelijkse problemen moeten omgaan. Het is niet iets wat een enorm effect hoeft te hebben, omdat het allemaal afhangt van wat mensen ermee willen. Maar het is altijd mogelijk dat mensen een deel van hun enthousiasme overbrengen op andere terreinen van de samenleving dan alleen de sport, of wat ook maar, zodat dit tot een positieve verandering kan leiden.

In dit geval bestaat het potentieel dat Argentinië of het collectieve bewustzijn in Argentinië zou kunnen begrijpen dat ze de moeite waar zijn. Ze zijn in staat iets te bereiken. De vraag is of ze dit dan kunnen overbrengen en zeggen: “Dan moeten we ook andere dingen kunnen bereiken. Het kan niet alleen gaan over een balletje trappen op een veld. We moeten ook nog andere kwaliteiten hebben die we moeten activeren en gebruiken.” En dit is natuurlijk niet iets wat we rechtstreeks tegen de mensen kunnen zeggen, maar we kunnen altijd hopen dat ze dit zien, en er zijn mensen die het wel begrijpen en dan kan het in een opwaartse trend veranderen.