Weggaan bij je familie

 

Vraag: Ik heb een vraag aan de meesters, ik woon in het Midden-Oosten en een onderdeel van daar zijn is dat ik altijd contact en een relatie met mijn familie heb. Ik voelde me vrij om in ieder geval om, hopelijk, eindelijk volledig van hen af te stappen, althans in gedachten na het lezen van het dictaat van Moeder Maria: Verbreek de banden met je familieleden. Soms heb ik het gevoel dat ik vastzit omdat mijn partner niet groeit en mijn ouders of broers en zussen ook niet, alleen mijn dochter groeit en we delen dit samen. Bij hen zijn voelt soms verstikkend. Ze staan niet open voor verandering en ik laat ook elke gehechtheid los om ze te veranderen. Ze projecteren altijd bepaalde verwachtingen op mij en het gaat er altijd om dat ik het evenwicht vind om naast elkaar te blijven bestaan. Soms heb ik het gevoel dat ik vrij wil zijn en later in mijn leven ver weg wil verhuizen, zodat ik mezelf vrijer kan voelen, ook in de buitenwereld en niet alleen innerlijk. Ik weet dat dit geen beslissing zou moeten zijn die op angst berust, maar misschien is blijven ook wel op angst gebaseerd. Ik weet dat er veel juiste beslissingen kunnen zijn, maar ik zou elke input over deze situatie op prijs stellen.

Antwoord van de Geascendeerde Meester Moeder Maria – Webinar 2023: Een spiritueel persoon zijn in een chaotische wereld

Dit moet natuurlijk een persoonlijke beslissing zijn. Veel mensen bevinden zich natuurlijk in een vergelijkbare situatie, niet alleen in het Midden-Oosten. Een van de uitdagingen waarmee je op het spirituele pad wordt geconfronteerd, is, zoals we hebben gezegd, je eigen bewustzijn boven het collectieve bewustzijn verheffen en dit komt duidelijk tot uiting in je familierelaties. Je familie probeert voortdurend aan jou te trekken om op hun bewustzijnsniveau te blijven, omdat ze niet willen veranderen. Hoe ga je hiermee om?

Nogmaals, je moet persoonlijk een beslissing nemen en het klopt dat je die niet uit angst mag nemen. Het is ook waar dat blijven heel goed een beslissing kan zijn die op angst berust, omdat je bang bent voor wat er zou kunnen gebeuren als je weggaat, hoe je familie zou reageren, hoe jij je zou voelen als je geen band meer met je familie hebt, als je plotseling alleen bent of met een paar mensen en geen grote familie meer hebt en jij je in een onbekende situatie bevindt. Je kunt het beste onze hulpmiddelen en leringen voor de gescheiden zelven gebruiken. Je kunt deze hulpmiddelen gebruiken om de gescheiden zelven die je hebt met betrekking tot je familie te herkennen, maar je kunt zelfs teruggaan naar je geboortetrauma en je realiseren dat veel mensen zich alleen voelden in een gevaarlijke wereld na hun geboortetrauma. En in opeenvolgende levens bouwden ze het verlangen op om altijd bij een bepaalde groep te horen, zodat ze er niet alleen voor zouden staan. En dit is vaak de basis voor de familiebanden omdat jij je dan verbonden voelt met een familie, misschien niet dezelfde mensen, maar je hebt een zelf dat zich alleen maar veilig voelt in een groep.

Wanneer jij je van deze zelven bewust wordt, ernaar kijkt en ze laat sterven, dan ben je vrijer om een beslissing te nemen die niet op angst berust. Bij een groot aantal spirituele mensen staat in hun Goddelijk plan dat ze naar een andere omgeving moeten verhuizen, niet beslist een ander land, maar zeker weg van hun familie, zodat ze de kans krijgen om opnieuw te beginnen. De Boeddha heeft gezegd dat als je weggaat uit je thuisland, je de helft van de dharma vervult, en ook al is dit niet voor iedereen het geval, er zit wel een kern van waarheid in.

Toen deze boodschapper bij zijn familie wegging en naar een ander land verhuisde waarin hij geen familie had, realiseerde hij zich ineens dat niemand hem kende, dat niemand verwachtingen van hem had en hij daardoor de vrijheid kreeg om zichzelf opnieuw te vormen zoals hij wilde zijn. Dit kan zeker een kans zijn om aan een nieuwe fase in je leven te beginnen, een nieuwe fase op je spirituele pad. Dit kun je overwegen, maar nogmaals, je kunt de beslissingen het beste nemen wanneer je naar de gescheiden zelven kijkt en ze wegdoet, vaak hoef je dan niet eens bewust een beslissing te nemen. Het wordt je gewoon duidelijk wat de volgende stap moet zijn.