In het kort wat ideeën over sociale problemen

 

Drugsmisbruik kalmeert mensen
Tegenwoordig zie je landen waar een hoog niveau van drugsgebruik, drugs en alcohol, is. Je ziet dat dit mensen duidelijk kalmeert en daardoor gemakkelijker in de hand te houden zijn. In bepaalde samenlevingen in het verleden, en de Sovjet-Unie is hier een voorbeeld van, was het niveau van alcoholisme zo hoog dat dit een belangrijke factor was bij het in stand houden van het systeem. Mensen waren gewoon zo bedaard dat ze niet een samenhangend geheel konden zijn waardoor ze de status quo konden veranderen.

Je vraagt je misschien af waarom vooral mannen het slachtoffer worden van alcoholisme. Het zijn niet uitsluitend mannen, maar in veel samenlevingen is duidelijk een groter percentage van de mannen alcoholist dan vrouwen. Als je als voorbeeld naar de Sovjet-Unie kijkt, dan zie je dat mannen eerder geneigd zijn trouw te zweren aan een idee, een ideaal, een systeem. Ze beloven trouw en daarom hebben ze het gevoel dat ze persoonlijk offers moeten brengen, omdat het geheel, het systeem, het idee, belangrijker is dan het individu, belangrijker dan hun materiële leven. Als ze bij wijze van spreken hun ziel aan het systeem hebben verkocht, realiseren ze zich natuurlijk dat hier een prijskaartje aan hangt. Ze hebben misschien een comfortabele positie binnen het systeem, maar ze hebben geen ruimte voor creativiteit en daarom kunnen ze zich nooit voldaan voelen. Ze kunnen eigenlijk nooit een goed gevoel hebben over zichzelf en wat doen ze dan om te voorkomen dat ze elke werkdag geconfronteerd worden met het feit dat ze een slecht gevoel hebben over zichzelf? Welnu, ze drinken opdat ze het vergeten, waardoor ze hun gemoedstoestand chemisch veranderen, iets wat ze in gedachten niet kunnen omdat ze geen pad hebben naar een hoger bewustzijn.

Daarom zie je in samenlevingen deze vorm van escapisme omdat mannen eigenlijk de macht hebben om de status quo te veranderen, maar die hebben op de een of andere manier een punt in hun psyche dat vastzit omdat ze ergens trouw aan hebben gezworen en het gevoel hebben dat ze patriottisch moeten zijn of trouw blijven aan het systeem. Of ze zijn gewoon bang om de knuppel in het hoenderhok te gooien en durven ze daarom niets te zeggen, durven ze geen verandering door te voeren. Daarom wordt de status quo hun god, en daarom hebben ze een slecht gevoel over zichzelf, want ze voelen dat ze een kans missen.

In het Tijdperk van Hoger Bewustzijn zal het drugsgebruik gewoon verdwijnen, want naarmate mensen de kans krijgen om hun leven te verbeteren, zien ze dat het verschil maakt in hun persoonlijke leven wanneer ze hun best doen. Het maakt zelfs verschil in de samenleving, want dan hoef je niet ergens aan te ontsnappen.