In het kort wat ideeën over groei

 

Geen grenzen aan groei
Kijk eens naar de computerindustrie; dat die industrie de ongelooflijke rijkdom heeft gebracht die er dertig jaar geleden gewoon niet was. Er zit geen limiet aan groei, zoals ze in de jaren zeventig en tachtig zeiden, toen er een hele beweging was die werd gefinancierd door de machtselite om mensen te laten geloven dat er grenzen zitten aan economische groei, grenzen aan de groei van de grootte van de menselijke bevolking.

Zeker, er zijn grenzen – als je accepteert dat er grenzen zijn. Als je niet accepteert dat er grenzen zijn, zijn er ook geen grenzen. Alles op deze planeet wordt beïnvloed door het bewustzijn van de mensheid. De beperkingen op het fysieke vlak geven de beperkingen weer die er in de gedachten van de mensen, de collectieve gedachten, leven. Verander je gedachten, ontdoe je van de beperkingen van je geest en dan zul je fysiek iets veranderen. Dit is onherroepelijk de realiteit, en dit is het belangrijkste wat nu moet gebeuren – dat de mensen zich bewust worden van deze realiteit en dit potentieel.

Onpeilbare groei
Wanneer het collectieve bewustzijn zodanig wordt verhoogd dat de mensen zich richten op het verbeteren van hun leven, wanneer steeds meer manipulatoren van de planeet worden verwijderd, dan zal er een periode van groei komen zoals je nog nooit eerder in de opgetekende geschiedenis hebt gezien. Je ziet de technologische mogelijkheden al en zodra er een verandering komt omdat mensen zich richten op het positieve, zullen er zoveel nieuwe ideeën en zoveel nieuwe technologie naar voren worden gebracht dat de planeet zal opschuiven naar een bijna onpeilbare groei, die niet te doorgronden is voor de mensen van tegenwoordig die nog nooit zo’n groei hebben meegemaakt.

Er zal een moment komen waarop niemand meer hoeft terug te kijken op de geschiedenis om te zeggen wie de schuldige was en wat het probleem was. Ze begrijpen iets van de krachten van de geschiedenis en ze zijn zich ervan bewust dat ze niet kunnen toestaan dat die zich herhaalt. Aangezien de manipulatoren dan niet meer op de planeet zijn, bestaat het risico niet echt dat de geschiedenis zich zal herhalen, en daardoor zal er een moment komen waarop samenlevingen daadwerkelijk zullen veranderen. Ze zullen de geschiedenis niet negeren, maar die ook niet proberen te analyseren en iemand de schuld daarvan te geven. Ze zullen vooruitkijken en zich concentreren op de taak om een betere samenleving te vormen, een samenleving in een gouden eeuw.