In het kort wat ideeën over de media

 

Mensen willen iets wat echt is
Denk eens na over wat er de afgelopen tien jaar met televisie en radio is gebeurd. Je ziet meer van wat jullie realityshows noemen, maar je ziet ook dat interviews op televisie, althans in sommige gevallen, een andere wending hebben genomen omdat er interviewers zijn die oprechter kunnen communiceren met de gasten die ze uitnodigen in hun studio. Vanzelfsprekend niet alle, want veel interviewers worden nog steeds gedreven door egospelletjes. Maar steeds meer interviewers hebben ontdekt dat mensen iets anders willen. In plaats van die gelikte, traditionele communicatie van de media willen ze mensen die oprecht zijn, die zichzelf durven te zijn.

Dit komt omdat er vooral de afgelopen tien jaar een verschuiving heeft plaatsgevonden in het collectieve bewustzijn, omdat steeds meer mensen ergens naar op zoek zijn. Ze noemen het misschien ‘reality’. Ze kunnen zeggen: “Ik wil iets echts.” Of ze willen iets wat serieus is, of misschien weten ze niet hoe ze het onder woorden moeten brengen, maar ze willen iets dat uit het hart komt en iets wat niet door al die mechanismen van het ego wordt beheerst.

Veel mensen zien de mechanismen van het ego niet. Ze weten niet wat het ego is, die zien ze niet duidelijk. Maar ze zijn iets moe. Ze hebben ergens genoeg van. Ze verlangen naar iets anders en dit is het moment waarop de bewustere mensen een grote dienst kunnen bewijzen door over te schakelen op een oprechtere vorm van communicatie. Je kunt dan helpen het collectieve bewustzijn te verhogen en steeds meer mensen zullen dan volgen. Het zal naar beneden filteren zodat die verschuiving er komt en steeds meer mensen in staat zijn om een echtere, meer authentieke omgang met anderen te krijgen.