Porosjenko, de voormalige president van Oekraïne

 

Vraag: Voormalig president Porosjenko werd tijdens zijn ambtsperiode een miljardair in dollars. Oekraïners hebben veel vragen voor hem. Toen hij de verkiezingen verloor van Zelensky, begonnen zijn kiezers en vele chatbotfirma’s het imago van Zelensky en Oekraïne te schaden. Er verscheen veel vervalste en flagrante desinformatie over de president en zijn ambt. Russische chatbots en Oekraïense Poroho-bots, zoals de bots van Porosjenko zichzelf noemen, publiceren vaak dezelfde soorten fraude. Porosjenko heeft zelf veel bedrijven, tv-kanalen en een bank. Tegelijkertijd is hij al meer dan twintig jaar politicus en ambtenaar. Volgens de wet van Oekraïne had hij niet het recht om zaken te doen. Vraag: Is Porosjenko een gevallen wezen en is hij een KGB agent van het Kremlin?

Antwoord van Geascendeerde Meester Saint Germain, 2022 – Webinar voor Oekraïne

Hoewel we over het algemeen niet praten over bepaalde mensen die gevallen wezens zijn, zal ik in dit geval ja zeggen. Hij is geen directe agent van Rusland, maar hij heeft bepaalde sympathieën en overtuigingen die hem indirect tot een agent maken. En het klopt natuurlijk dat hij niet alleen een onderdeel van het probleem is met politici in Oekraïne, maar ook met corruptie. Vanzelfsprekend moet er een scheiding komen tussen commerciële belangen en politiek.

Dit geldt natuurlijk niet alleen in Oekraïne. Hetzelfde zie je in de Verenigde Staten, waar het een groot probleem is omdat er te hechte banden bestaan tussen politici en de heel grote rijke zakenlieden die daardoor aan de touwtjes kunnen trekken. Dit moet aan het licht worden gebracht als de oorlog voorbij is, zodat de mensen ernaar kunnen kijken en zien dat dit niet acceptabel is in het nieuwe Oekraïne. Wat voor zin heeft het dat mensen hun politieke status kunnen gebruiken om zichzelf of hun kameraden te verrijken en wat voor zin heeft het dat mensen de rijkdommen van het gemenebest kunnen stelen terwijl die mensen zoveel hebben geleden en hun economie er zo slecht voor staat? Dit soort verrijking van jezelf, of je nu politieke connecties gebruikt, of je geld en privileges gebruikt, mag niet acceptabel zijn in het nieuwe Oekraïne.