Hoe je Oekraïne op een hoger niveau van menselijkheid brengt

 

Vraag: Het gedragsprincipe van de meeste mensen ‘het heeft niets met mij te maken’ is een van de problemen in Oekraïne. Wanneer mensen getuige zijn van de wetteloosheid tegen buren of kennissen, maar in hun angst kunnen ze erlangs lopen of hun ogen sluiten en doen alsof ze niet zien wat er gebeurt, zodat ze niet tussenbeide hoeven te komen, zelfs niet als ze om hulp worden gevraagd. Is er een kans dat de mensen in de huidige omstandigheden opnieuw gaan nadenken over de schadelijkheid van zo’n gedragshouding?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2022 – Webinar voor Oekraïne

Welnu, zoals Kuan Yin zo welsprekend heeft uitgelegd, is de uitdaging eigenlijk: Kan Oekraïne een hoger niveau van menselijkheid bereiken, en dat betekent een groter gevoel van gemeenschapszin omdat we hier samen in zitten. En als je met zijn allen in hetzelfde schuitje zit, dan zeg je er wel wat van, neem je wel een standpunt in, maak je wel duidelijk wat er niet klopt en maak je dat ook duidelijk aan je regering, zodat de juiste autoriteiten dergelijke misstanden kunnen aanpakken, inclusief corruptie natuurlijk. Gezien het feit dat er zoveel leed wordt veroorzaakt door een kracht van buitenaf, bestaat de kans dat Oekraïners in een grotere mate samen kunnen komen dan voorheen. Door de geschiedenis heen is dit natuurlijk gebeurd met veel andere naties die zijn aangevallen door een vijand van buitenaf.

Dit is zeker een uitkomst die mogelijk is, maar mensen moeten dan wel naar een niveau van menselijkheid stijgen waar je niet net als Kaïn zegt: “Ben ik mijn broeders hoeder?” Je begrijpt dat je de hoeder bent van je broeders en zusters, want als je dat doet, zullen ze jou hoeden en dan zal het geheel naar een hoger niveau stijgen dan ooit zou kunnen zolang jullie nog verdeeld zijn en je niet willen inzetten om andere mensen te helpen. Als je naar de moderne democratieën in het westen kijkt, dan zie je dat zij dat hogere niveau van solidariteit al hebben bereikt; een gevoel van gemeenschapszin omdat de mensen het gevoel hebben dat ze allemaal samen in hetzelfde schuitje zitten en elkaar allemaal moeten helpen. Ze hebben dit in verschillende mate, maar sommige naties hebben zeker in vrij hoge mate dit gevoel bereikt: “We zorgen voor elkaar”, en dat moet natuurlijk ook in Oekraïne komen.