Hoe de op taal gebaseerde verdeeldheid in Oekraïne te overwinnen

 

Vraag: De verdeeldheid tussen Oekraïners die Oekraïens en Russisch spreken, is momenteel sterker geworden. In hoeverre kan een oorlog in Oekraïne mensen samenbrengen opdat de verdeeldheid over taalkwesties verdwijnt?

Antwoord van Geascendeerde Meester Saint Germain, 2022 – Webinar voor Oekraïne

Zoals zowel Moeder Maria als Kuan Yin hebben gezegd, is het nodig om vooruit te kijken. En als je realistisch vooruitkijkt, dan is de enige realistische uitkomst in Oekraïne dat Oekraïne een vrije en onafhankelijke natie wordt, dat wil zeggen een moderne democratie. Om echt een nieuwe nationale identiteit te vormen, iets waar we het nog meer over zullen hebben, moeten de Oekraïners één taal krijgen en dat wordt vanzelfsprekend geen Russisch.

Als er minder verdeeldheid moet komen over de taalkwestie, dan moeten de Russisch sprekende Oekraïners accepteren dat ze Oekraïens moeten leren en dat dit de officiële taal van Oekraïne moet worden. Als ze dat niet kunnen, dan zou ik, als ik de kans kreeg om mensen hierover te adviseren, hen persoonlijk adviseren om naar Rusland te emigreren en niet in Oekraïne te blijven en niet te proberen Oekraïne te dwingen om hun wereldbeeld te krijgen. Accepteer gewoon dat er een scheiding moet zijn tussen Rusland en Oekraïne en als ze het niet eens zijn met de richting die Oekraïne opgaat, dan moeten ze naar Rusland emigreren en zich in dat land de cultuur eigen moeten maken, iets wat ze vrij gemakkelijk kunnen doen aangezien ze de taal al spreken.

Dit zou ik trouwens alle mensen over de hele wereld willen adviseren te doen die in situaties en landen leven waar grote verdeeldheid heerst. Als je het niet eens bent met de meerderheid van het land waarin je woont, ga dan ergens heen waar je het wel eens kunt zijn met de meerderheid. Dit zou een algemene regel moeten zijn met betrekking tot het opvolgen van het advies om anderen te behandelen zoals jezelf wilt worden behandeld, en om andere mensen en hun verschillen te respecteren.