Je mening geven in Rusland

Vraag: Hoe voel ik me vrij in een land dat niet vrij is? Ik woon in Rusland en wil mijn visie op de huidige situatie delen met de mensen om me heen, en dat doe ik ook. Toch stuit ik vaak op afwijzing, onbegrip en irritatie van hun kant. Gezien het feit dat het in de huidige situatie in Rusland onveilig wordt om de waarheid te spreken, wat moet ik doen als het nodig is om iets te zeggen, om niet te zwijgen? Het lijkt erop dat dit geen wens is van mijn gescheiden zelf, maar van mijn evoluerende geest. En wat kunnen spirituele mensen in Rusland nu doen om alle anderen te helpen in de huidige toestand van het groeiend repressieve apparaat?

Antwoord van Geascendeerde Meester Saint Germain, 2022 – Webinar voor Oekraïne

In de eerste plaats kun je begrijpen dat jij je moet afstemmen op je eigen intuïtie en zien of je je moet uitspreken of niet, omdat het een heel persoonlijke zaak is om je mening te geven als je in Rusland woont. We zeggen niet dat al onze studenten hun leven moeten riskeren door iets te zeggen. Die aanbeveling doen we in het algemeen niet, verre van dat. We zeggen niet eens dat een van onze studenten zich moet uitspreken. Dit moet iets zijn wat je van binnenuit besluit door je af te stemmen op je Goddelijke plan.

Wat kun je doen om je af te stemmen op je Goddelijke plan? Je kunt de hulpmiddelen gebruiken die we jullie hebben gegeven. Je kunt de hulpmiddelen gebruiken voor het genezen van psyche, waardoor je vrij wordt, zelfs in een land dat onvrij is. Niet je fysieke situatie maakt je vrij, maar je psychologische situatie. Het maakt niet uit of je in Rusland, Zweden, Noorwegen of Denemarken woont. Je bent innerlijk vrij als je vrij bent van psychische toestanden die je onvrij maken.

Je kunt ook onze hulpmiddelen gebruiken om de decreten en invocaties op te zeggen, de oproepen te doen, zoals Moeder Maria net zei, en dan de uiterlijke situatie door de Karmische Raad te laten afhandelen. Je moet begrijpen dat je, wanneer je een student van een geascendeerde meester bent die in Rusland is geïncarneerd, dat in de eerste plaats doet omdat je het collectieve bewustzijn wilt helpen verhogen. Niet om specifieke veranderingen op de wereld te bevorderen, zeker niet als dat je leven in gevaar kan brengen. Door geïncarneerd te zijn en je eigen bewustzijn te verhogen, verhoog je het collectieve bewustzijn. Door alert te blijven, door niet de officiële propaganda te geloven maar je in gedachten af te scheiden van het overheidsapparaat, help je het collectieve bewustzijn te verhogen.

Je moet begrijpen dat jullie als studenten van de geascendeerde meesters, een kleine minderheid vormen van het Russische volk en dat je het land niet alleen kunt veranderen. Je kunt helpen het bewustzijn te verhogen, maar er is een cruciaal aantal mensen voor nodig om de keuzes te maken die het land zullen veranderen. In zekere zin zou je kunnen zeggen dat het geen zin heeft om je uit te spreken totdat dit cruciale aantal mensen is bereikt. Ik zeg niet dat het geen enkel verschil kan maken en als jij je van binnenuit aangespoord voelt om je uit te spreken, dan moet je dat doen. Maar nogmaals, ik waarschuw je nu dat het in een situatie zoals die nu leeft in Rusland, belangrijker is om in de eerste plaats in leven te blijven en uit de gevangenis te blijven dan je mening te geven over het regime omdat dit momenteel relatief weinig effect heeft.

Er kan een moment komen waarop veel meer mensen klaar staan om de straat op te gaan zoals je in Iran ziet en zeggen: “Wat de gevolgen ook mogen zijn, we demonstreren tegen het regime en dat kan de situatie veranderen”. Het Russische volk, een cruciaal aantal mensen, is duidelijk nog niet zover.

Pas op, want je zegt zelf: “Het komt niet van mijn uiterlijke zelf, het komt van binnenuit”, maar wees er zeker van dat het van binnenuit komt, zorg ervoor dat je er niet aan gehecht bent en in zekere zin zou je kunnen zeggen dat je ernaar moet streven om je vrij te voelen voordat je iets zegt, zodat je niet het gevoel hebt dat jij iets moet zeggen, maar laat het van binnenuit stromen.