Spirituele mensen in het leger

 

Vraag: Mijn zoon dient nu in het leger van Oekraïne. Hij heeft deze keuze bewust gemaakt, ook al is hij al vele jaren op een spiritueel pad en aanvaardt hij het gebod gij zult niet doden. Vanwege een verraderlijke aanval op het land koos hij ervoor om de waarden van vrijheid te verdedigen met een geweer in zijn hand. Hij kent geen haat. Mijn vraag is: Hoe zal deze keuze zijn karma beïnvloeden? Zou het in zijn Goddelijk plan kunnen staan? Geef alstublieft commentaar op de situatie van Oekraïense strijders die het land verdedigen met wapens in hun hand.

Antwoord van Geascendeerde Meester Saint Germain, 2022 – Webinar voor Oekraïne

Ik heb behoorlijk uitgebreide leringen gegeven over Christusonderscheid. Ik heb een aantal jaren geleden leringen gegeven dat er zelfs situaties zijn waarin degenen die verandering bevorderen, zelfs als ze dat met geweld doen, in ieder geval een tijdje in overeenstemming kunnen zijn met Christus, die altijd verandering en transcendentie wil. Ik weet dat we hebben gezegd dat er een tijd moet komen waarin naties geen geweld meer gebruiken en dat sommige naties hun leger zullen opgeven. We hebben echter ook uitgelegd dat Oekraïne niet op dat niveau zit en de hele wereld nog niet op dat niveau is, niet alle democratische naties zouden dus hun leger kunnen afschaffen, zoals bleek uit de aanval van Poetin op Oekraïne.

Ik zal nu geen algemene uitspraak doen over spirituele mensen die in het leger zijn, want dat is een persoonlijke zaak. Je moet erop vertrouwen dat je zoon voldoende afstemming had om te weten wat er in zijn Goddelijk plan stond en dat hij dat dus volgt. Je kunt natuurlijk zeggen dat de situatie in Oekraïne, de aanval op Oekraïne, niet ideaal was. Die was op geen enkele manier in overeenstemming met de Christusgeest. Maar wat is nu het minst gewelddadige alternatief en wat zal het minste menselijk lijden veroorzaken nu die aanval wel heeft plaatsgevonden?

Zoals we al eerder hebben gezegd, als Poetin Oekraïne had mogen overnemen, zou er meer lijden zijn geweest en zouden er meer doden zijn gevallen dan tot nu toe het geval is geweest. Daarom kun je zeggen dat de verdediging van Oekraïne tegen de Russische aanval in ieder geval tijdelijk in overeenstemming is met Christus, op den duur niet maar wel tijdelijk op een planeet die zo doordrenkt is van dualiteit dat er tijden zijn waarop er geen gehoor kan worden gegeven aan de ideale visie.