Het natuurkundige proces van decreten opzeggen

 

Vraag: Tegenwoordig nemen veel mensen die op een technische manier denken het beoefenen van de gesproken woorden niet serieus. Dat komt omdat ze niet begrijpen dat het simpelweg uitspreken van de woorden spiritueel licht kan aantrekken en een verbinding met wezens uit de spirituele wereld kan vergemakkelijken. Kunnen de meesters het effect van de beoefening beschrijven met betrekking tot het natuurkundige proces? We weten dat invocaties en decreten niet mechanisch werken, maar hoe werken de oosterse mantra’s? Oosterse leringen benadrukken de juiste uitspraak van de mantra die de indruk wekken dat dit voldoende is om de mantra mechanisch te laten werken. Tegelijkertijd reciteren studenten van de geascendeerde meesters de mantra’s zonder veel nadruk op de uitspraak. Graag een reactie op dit onderwerp.

Antwoord van Geascendeerde Meester Saint Germain, 2022 – Webinar voor Oekraïne

Mensen met een technische manier van denken, zoals je zegt, zouden ervoor moeten openstaan om te erkennen dat sinds 1905, toen Einstein de relativiteitstheorie publiceerde, men weet dat alles energie is. Je leeft in een wereld waarin alles uit energie bestaat. Je zou tot het besef moeten komen dat er lagere energieën en hogere energieën zijn. Dat het gelijke het gelijke aantrekt en dat energie zich kan ophopen. Het zou mogelijk moeten zijn voor mensen die niet al te mechanisch ingesteld zijn om te voelen dat ze belast kunnen worden door lagere energie, door op angst gebaseerde energie, en zelfs te begrijpen dat op angst gebaseerde energieën zich kan verspreiden door een hele bevolking waardoor die iets volledig irrationeels doet uit angst.

Je moet kunnen begrijpen dat jij, als je echt je persoonlijke situatie en je gevoel wilt verbeteren, je bewust moet worden van energie. Je moet begrijpen dat je een energieveld rondom je fysieke lichaam hebt en dat op angst gebaseerde energie zich daarin kan ophopen, wat ervoor zorgt dat mensen bijvoorbeeld verslaafd raken en het zo moeilijk is voor mensen om daarvan af te komen. En daarom moet je iets doen om de lagere energie te overwinnen en je doet dit door energie op te roepen, door toegang te krijgen tot energie met een hogere vibratie.

Met andere woorden, de mechanische wetten van de wetenschap beschrijven dat twee energiegolven een interferentiepatroon vormen. Je kunt op een energiegolf met een lage frequentie hoogfrequente energie richten en het resultaat is een nieuwe energiegolf die hoger is dan de laagste golf. Op die manier kun je energie transformeren en dit is gewoon natuurkunde. Daar is niets onwetenschappelijks aan. Het is een tamelijk mechanisch proces.

De vraag is nu hoe je toegang tot hoogfrequente energie krijgt. En natuurlijk zullen mensen met een technische manier van denken een technologische manier willen om dit te doen, maar de vraag is of dat ooit kan. Sommige mensen kun je misschien tonen dat mensen traditioneel al duizenden jaren deze mantra’s en invocaties en decreten gebruiken om hoogfrequente energie op te roepen. Je hoeft het geen spirituele energie te noemen. Het is gewoon een hoogfrequente energie die op liefde berust en die kan een positief effect op je leven hebben.

En de manier waarop we jullie aanbieden om dat te doen, is dat wij degenen zijn wiens taak het is om mensen te helpen om zichzelf te bevrijden van negatieve energie en daarom zullen we jullie, wanneer jullie onze aanwezigheid aanroepen, de energie geven om jezelf te bevrijden. Maar dit is geen mechanische manier. Dit vereist een bepaalde afstemming in je hart, een bepaalde intuïtie. Er zullen mensen zijn die zo vastzitten in die mechanische, wetenschappelijke manier van denken dat ze hun intuïtie ontkennen en hen kun je misschien niet helpen om iets te begrijpen. Maar mensen die wel enige intuïtie hebben, kun je helpen dit om dit te zien, en je kunt tegen hen zeggen: “Hoe heeft de wetenschap zich ontwikkeld? Omdat er wetenschappers bereid waren om te experimenteren. Ben jij bereid om te experimenteren? Wil je dit uitproberen en kijken of het voor jou werkt? Omdat het voor mij wel werkt. Ik heb hier voordeel van gehad en jij misschien ook.

Wat betreft oosterse mantra’s, er is een uitgesproken tendens bij oosterse mantra’s om die op een mechanische manier te benaderen. Ze denken dat de mantra zelf zo krachtig is dat als hij wordt opgezegd en correct wordt opgezegd, dan automatisch die energie zal oproepen. We hebben jullie uitgelegd dat dit niet het geval is omdat er altijd een geascendeerde meester is die de motieven beoordeelt. Als het mechanisch gebeurde, dan zou je in theorie een mantra kunnen gebruiken om energie op te roepen die iemand anders zou kunnen schaden. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.

We zeggen nu dat de uitspraak minder belangrijk is dan de afstemming in je hart; het gevoel van afstemming op de bron van de energie en dat er een stroom door je heen gaat zoals de boodschapper eerder vertelde. Je kunt decreten en invocaties op een mechanische manier opzeggen. Ze zullen wel wat effect hebben, maar heel weinig effect vergeleken met wanneer je ze afgestemd opzegt, zodat je de stroom van de meester door je chakra’s voelt.