Wat bepaalt je volgende incarnatie?

 

Vraag: Het Tibetaanse boeddhisme zegt dat de laatste gedachte voor de dood de volgende incarnatie bepaalt. Dat lijkt mij niet voldoende. Een persoon heeft bijvoorbeeld vele jaren een spiritueel pad gevolgd, maar voordat hij zijn lichaam verlaat, ervaart hij een intense angst voor de dood. Welke invloed zou dat dan hebben op zijn toekomstige incarnatie?

Antwoord van Geascendeerde Meester Gautama, 2022 – Webinar voor Oekraïne

Het Tibetaans boeddhisme heeft een aantal elementen die typerend zijn voor iets wat we het uiterlijke pad hebben genoemd, het mechanische pad. Je kunt eens kijken naar het feit dat ze gebedsmolens hebben waarop gebeden zijn geschreven. In plaats van de gebeden op te zeggen, laten ze de wielen draaien en denken ze dat dit je karma in evenwicht brengt. Ze hebben ook het idee ontwikkeld dat jij je hele leven besteedt aan het voorbereiden van je geest op het moment van de fysieke dood, zodat je de gedachten kunt denken die zorgen voor de beste incarnatie die mogelijk is.

Je hebt natuurlijk volkomen gelijk dat dit niet de laatste gedachte is die je denkt voordat je lichaam sterft, maar je algehele bewustzijnsstaat bepaalt jouw volgende incarnatie. Alle vooruitgang die je in dit leven hebt gemaakt, zal bepalen waar je jezelf naartoe magnetiseert nadat jij je lichaam hebt verlaten, en de vooruitgang die je tussen incarnaties door maakt, zal de situatie bepalen waarin je terechtkomt in je volgende leven, als er nog één komt.

Zoals we keer op keer hebben uitgelegd, is het vooral een kwestie van je psychologische problemen oplossen. In het Tibetaanse boeddhisme wordt niet veel gesproken over het oplossen van je psychologische problemen. Ook niet in het christendom en de meeste andere grote religies. Dit is een indicatie van het feit dat het Tibetaans boeddhisme, ondanks de beweringen die het doet, in veel opzichten totaal geen voeling heeft met mijn oorspronkelijke leringen en de leringen die wij, de geascendeerde meesters, tegenwoordig geven.