Over het nemen van steroïden

 

Vraag: Kun je mij vertellen wat er op het niveau van de lagere lichamen gebeurt wanneer iemand steroïden gebruikt en hoe dat het identiteitslichaam beïnvloedt?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2022 – Webinar voor Oekraïne
Je moet nu zorgvuldig zijn met je onderscheid. Ik zeg niet dat alles wat je doet met het fysieke lichaam geen effect heeft op je hogere lichamen, maar over het algemeen hebben veel dingen die jouw fysieke lichaam beïnvloeden, niet rechtstreeks invloed op jouw hogere lichamen. Er is natuurlijk een reden waarom mensen steroïden, drugs, alcohol en andere stoffen gebruiken die schadelijk zijn voor hun lichaam. En die is dat ze onopgeloste psychologische problemen hebben in hun emotionele, mentale en identiteitslichaam.

Laten we zeggen dat iemand die bodybuilder of atleet is steroïden gebruikt om de vermogens van het fysieke lichaam te verbeteren. Waarom heeft iemand daar behoefte aan? Vaak zie je dat bodybuilders bijvoorbeeld een laag zelfbeeld hebben of een onevenwichtige relatie hebben met hun fysieke lichaam en dit dan op een fysieke manier proberen te compenseren door steroïden te nemen.

Maar de goede manier om dit probleem op te lossen, is natuurlijk de psychologische problemen op te lossen. Dat betekent dat je de zelven gaat zien en ze laat sterven, de zelven die in je emotionele, mentale en identiteitslichaam huizen. Wat is het vervormde identiteitsgevoel dat je hebt dat zo belangrijk is dat je fysieke lichaam chemicaliën moet gebruiken die eigenlijk giftig zijn voor je lichaam en die je later in je leven schade zullen berokkenen, dat je er nu tijdelijk wat profijt van wilt hebben?

Bijvoorbeeld, veel bodybuilders hebben misschien tijdelijk wat voordeel van roem en geld en worden zelfs filmsterren of gouverneurs of wat ook maar, maar ze hebben ook hun hart zo beschadigd dat ze waarschijnlijk eerder zullen sterven aan een hartaandoening dan een natuurlijke dood. Er zitten vanzelfsprekend onopgeloste psychologische problemen achter en ik kan mensen alleen maar aanmoedigen om ernaar te kijken, die psychologische problemen op te lossen, de hulpmiddelen te gebruiken die we hebben gegeven, in plaats van kunstmatig middelen gebruiken om de vermogens of het uiterlijk van het fysieke lichaam te pushen.