Hoe je jezelf kunt bevrijden van een codependente relatie

 

Vraag: Ik vraag de geascendeerde meesters om me te helpen om meer begrip van het volgende probleem te krijgen. Mijn moeder is een gewelddadig persoon en ik heb mijn hele leven geleden onder haar aanvallen op mij, fysiek en emotioneel. Alle andere leden van mijn familie staan volledig aan haar kant en niemand vermoedt zelfs hoezeer ik lijd, omdat misbruikers in de regel door iedereen om hen heen worden geloofd, omdat ze anderen anders behandelen. De reden voor de haat van deze vrouw tegen mij is mijn vader. Volgens haar mishandelde hij haar en heeft hij haar leven gebroken. Om een of andere reden werd ik voor haar een soort vijand voor het leven. Hoewel mijn moeder ook op de hoogte is van de leringen van de geascendeerde meesters, vindt ze daar zelf argumenten dat ik nog steeds schuldig ben aan haar gebroken leven. Ze geeft me mijn deel van de erfenis niet zodat ik mijn eigen huis kan kopen en bij haar weg kan gaan. Ik lijd psychisch heel erg door al dit familiedrama. Alsjeblieft, meesters, vertel me hoe ik uit deze situatie kan komen. Help me om alsjeblieft te zien wat ik niet kan zien.

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2022 – Webinar voor Oekraïne

Allereerst wil ik zeggen dat er voorbeelden zijn van mensen die onze leringen gebruiken om hun eigen levensstijl te blijven rechtvaardigen omdat ze geen verantwoordelijkheid voor zichzelf willen nemen. Als je moeder jou de schuld geeft van het misbruik van je vader, heeft ze vanzelfsprekend geen verantwoordelijkheid voor zichzelf genomen en dit betekent dat ze geen echt serieuze student van de geascendeerde meesters is, anders zou ze dat niet doen.

Je kunt je realiseren dat de sleutel om los te komen van je moeder niet is dat jij je erfenis ontvangt, je eigen huis koopt en bij haar weggaat. De sleutel is je psyche. Je moet iets oplossen in je psyche namelijk waarom je denkt dat je niet kunt verhuizen. Je beschrijft een klassieke codependente relatie, waarin je afhankelijk bent van je moeder en daarom denk je dat jij je niet kunt bevrijden van haar en het misbruik. Je kunt psychologische literatuur vinden over co-afhankelijke relaties, je kunt professionele hulp zoeken, en eigenlijk moedig ik je zelfs aan om dat te doen. Maar je kunt ook onze hulpmiddelen gebruiken over het helen van je spirituele trauma’s, het oplossen van gescheiden zelven opdat je er los van kunt komen.

Het is niet zozeer een kwestie van fysiek verhuizen als wel psychologisch weggaan, zodat het jou niet meer beïnvloedt zelfs als je moeder het gedrag voortzet. We hebben je de hulpmiddelen gegeven om dit te bereiken, maar jij moet het willen en er is veel vastberadenheid voor nodig om je hiervan los te maken, maar ik besef dat dit moeilijk is als je een co-afhankelijke relatie hebt.

In zekere zin kun je zien, als je wilt, dat je moeder op jou projecteert dat ze haar leven niet kan veranderen vanwege jou. Maar tegelijkertijd projecteer jij op je moeder dat jij je leven niet kunt veranderen vanwege haar. Zo werkt klassieke co-afhankelijkheid. Je moet beslissen of je wilt loskomen van haar en dan moet je doen wat nodig is om je los te maken. Realiseer je dat in de eerste plaats een mechanisme in je eigen psyche, de gescheiden zelven, je verhindert om los te breken, niet je moeder.