Wat zijn de resultaten van onze decreten en invocaties geweest?

 

Vraag: Duizenden keren per dag worden invocaties gedaan om dingen op aarde te verbeteren en oorlogen en COVID te stoppen. Ik heb de meesters de studenten van de geascendeerde meesters horen complimenteren voor hun inspanningen om deze invocaties op te zeggen en dat ze zo’n grote impact hebben. Als dat echt het geval is, wat zijn dan de resultaten die we op aarde kunnen zien? Ik zie geen veranderingen. De COVID cijfers stijgen weer. De oorlog in Oekraïne is nog steeds aan de gang en veel andere conflicten zijn nog steeds aan de gang of staan op het punt te beginnen. Het is gemakkelijk om het bewustzijn van de mensheid de schuld te geven en te zeggen dat hun bewustzijn te laag is. Zoals de geascendeerde meesters zelf hebben gezegd op het laatste webinar, moet er een bepaald niveau van Christusbewustzijn zijn om democratieën te laten bestaan. Zo laag kan het bewustzijn in Europa niet zijn. Waarom hebben de mensen in Europa, waar veel democratieën zijn, dan te lijden onder de torenhoge prijzen en de kou? Maar de vraag geldt natuurlijk voor overal op aarde, en vooral voor de armste mensen die het meest zullen lijden, hun bewustzijn is wat mij betreft niet laag.

Antwoord van de Geascendeerde Meester Saint Germain. Webinar voor Amerika, 2022 – De Wederopstanding van de Democratie

Als je onze leringen bestudeert, dan zul je zien dat we dit op veel verschillende manieren en vanuit veel verschillende perspectieven hebben uitgelegd. Alles draait om vrije wil, de vrije wil van de mensen. En dit hoef je niet beslist met je menselijke geest te kunnen analyseren en uitzoeken. Je kunt altijd zeggen: “Waarom lijden de mensen in Europa, waar democratieën zijn, onder hoge energieprijzen?” Dit komt gedeeltelijk omdat het de rol van democratieën is om de opmars van dictaturen te stoppen, en de stijgende energieprijzen zijn hier een gevolg van. Het is ook een gevolg van het feit dat Europa zich niet onafhankelijk heeft gemaakt van Russische energie, ook al kregen ze een waarschuwing in 2014. Ze lijden onder de gevolgen van hun eigen keuzes of gebrek aan keuzes. En dit is, nogmaals, de vrije wil die zich openbaart.

We hebben heel vaak gezegd dat decreten en invocaties een positief effect kunnen hebben, maar ze kunnen de vrije wil van de mensen niet terzijde schuiven. Wanneer je dit gaat begrijpen – het echt begrijpt, dit echt begrijpt door een innerlijke intuïtieve ervaring – dan realiseer jij je dat je geen invocaties en decreten kunt opzeggen in de verwachting dat je specifieke resultaten moet zien binnen een bepaald tijdsbestek. Er zijn resultaten geweest. Het heeft resultaten opgeleverd. Weet je hoe de planeet er nu uit zou hebben uitgezien als de decreten en invocaties niet waren opgezegd, of over heel veel jaar, vele decennia? Heb je met je uiterlijke geest echt een idee hoe het dan zou zijn geweest? Ik kan je vertellen dat het veel erger zou zijn geweest dan wat je tegenwoordig ziet.