Nieuwe fascistische leiders in Europa en Amerika?

 

Vraag: Kunnen de geascendeerde meesters de opkomst van het fascisme en de fascistische ideologieën in de Verenigde Staten bespreken; de bedreiging die zij vormen voor de democratie en waarom het fascisme en de fascistische leiders zijn verkozen in Brazilië, Zweden en Italië.

Antwoord van de Geascendeerde Meester Saint Germain. Webinar voor Amerika, 2022 – De Wederopstanding van de Democratie

Ten eerste kun je niet echt zeggen dat de leiders in Italië en Zweden fascisten zijn volgens de traditionele definitie. Veel mensen in Amerika zijn ook niet echt fascisten zoals Mussolini, Hitler en anderen. Je moet dus voorzichtig zijn met de definities, maar we hebben eerder al besproken waarom er populistische leiders zijn, die erg antagonistisch, erg confronterend, erg zwart-wit zijn. En nogmaals, dit moet zich gewoon openbaren.

Wat doen deze leiders? Ze maken duidelijk dat een bepaald deel van de bevolking bepaalde zeer onevenwichtige standpunten heeft. Daardoor kunnen ze gekozen worden. Dit moet naar buiten worden gebracht, zodat de mensen dit kunnen zien; de gevolgen kunnen gaan zien. Ze kunnen het vergelijken met de geschiedenis en zeggen: “Willen we dit in onze naties tegenwoordig?”

En daardoor zie je dit over de hele wereld. Het maakt deel uit van wat Portia heeft uitgelegd, namelijk dat er dan een kans komt om door te breken naar een hoger bewustzijn, een hogere vorm van leiderschap, een hogere vorm van bestuur. De gevallen wezens doen alles wat ze kunnen om dat tegen te houden, maar de manier, de enige manier die ze kunnen bedenken, is krachtige leiders te pushen die geweld gebruiken. En dit legt het natuurlijk nog meer bloot.

Deze tendensen sluimeren al tientallen jaren in het collectieve bewustzijn van veel naties zonder dat het herkend is, zonder dat er iets aan is gedaan. En omdat ze gedwongen worden de Gouden Eeuw in te gaan, moeten ze dus naar buiten worden gebracht zodat ze kunnen worden aangepakt en daardoor kunnen worden getranscendeerd.