De protesten in Iran

 

Vraag: Wil je iets zeggen over Iran en de opstand in Iran? Zie je dat ze zich in de nabije toekomst bevrijden?

Antwoord van de Geascendeerde Meester Saint Germain. Webinar voor Amerika, 2022 – De Wederopstanding van de Democratie

De situatie in Iran is bemoedigend, omdat de mensen voor zichzelf en hun vrijheid beginnen op te komen op een manier waarop ze dat nog niet eerder hebben gedaan. Het is bemoedigend omdat die vooral door vrouwen wordt geleid. Het is ook bemoedigend omdat het een spontane reactie van de mensen is, niet echt geleid door een gecentraliseerd leiderschap.

Nu zijn er commentatoren op de wereld die naar de situatie kijkend, zeiden dat die beweging waarschijnlijk niet zal slagen, dat ze waarschijnlijk niet de regering omver zal werpen, omdat er geen leiders zijn. Er zijn geen duidelijke leiders die het zouden kunnen overnemen als het priesterschap zich zou moeten terugtrekken, maar vanuit het perspectief van een geascendeerde meester zie ik dat dit niet wordt aangedreven door een rivaliserende machtselite die probeert de gevestigde machtselite omver te werpen, het is meer een volksbeweging. En dat is bemoedigend.

Nu vraag jij je af of ik zie of ze zich binnenkort zullen bevrijden? Dat hangt ervan af hoe je bevrijden definieert. Als ik zie dat de huidige regering van Iran omvergeworpen zal worden en vervangen door een democratischer regering, dan is dat niet beslist het meest waarschijnlijke scenario. Het is een mogelijkheid, maar niet het meest waarschijnlijke scenario, zeker niet op korte termijn. Maar het spreekt vanzelf dat de zittende regering uiteindelijk ofwel zal moeten vallen, ofwel concessies zal moeten doen en de mensen meer vrijheid moet geven naarmate steeds meer mensen dit standpunt innemen.

Dit is weer een van die dingen waarvan de overgrote meerderheid van de mensen in Iran weet dat ze onderdrukt worden door de religieuze leiders. Ze weten dat het hele land wordt tegengehouden, ze worden kunstmatig vastgehouden op een niveau van armoede vanwege dit beperkende, op het verleden gerichte, regime. De meerderheid van de mensen wil verandering, maar is nog niet op het punt waarop die ervoor op wil komen, voor zichzelf op wil komen en zeggen: “Dit accepteren we niet langer.” En de vrouwen beginnen dat te doen.

Hoewel ze nog steeds heel veel dingen zouden kunnen leren; heel veel doorbraken zouden kunnen krijgen wat betreft: Waar maken ze echt bezwaar tegen? Wat willen ze echt? Wat voor soort natie willen ze? De grote vraag, niet alleen in Iran, maar in veel andere moslimlanden, is: willen we een seculiere democratie of willen we een vorm van theocratie voortzetten die wordt gedomineerd door de moslimreligie?

Je kunt geen welvarende, moderne democratie hebben die wordt gedomineerd door één religie, zoals de islam Iran tegenwoordig domineert. Dit kan niet. Jullie moeten beslissen: Zijn jullie eraan toe om te breken met conservatievere, beperkende aspecten van de moslimreligie? Dit betekent niet dat je de islam moet verlaten, maar je moet de conservatieve, achteruit kijkende versie ervan opgeven. Zijn jullie bereid om dat te doen? Willen jullie graag zoveel meer welvaart, vrijheid en democratie dat jullie bereid zijn om de op het verleden gerichte aspecten van de islam los te laten? Diezelfde vraag geldt ook voor de meeste andere moslimlanden. Er is geen manier om een welvarend modern land op te bouwen dat wordt beperkt door de shariawetgeving en andere op het verleden gerichte elementen van de islam.