Hoe je visualisatie-oefeningen doet

 

Vraag:  Er staan visualisatie-oefeningen  in het boek ‘Healing Your Spiritual Traumas’. Wat stel je voor dat mensen doen die moeite hebben met visualiseren, ofwel niet in staat zijn om beelden te zien of visualiseren die verschillen van de oefening, omdat het misschien duistere of enge beelden zijn? Waarop moeten zij hun aandacht richten?

Antwoord van de Geascendeerde Meester Moeder Maria. Webinar voor Amerika, 2022 – De Wederopstanding van de Democratie

In zekere zin kan iedereen visualiseren. Het betekent niet, zoals sommige mensen denken, dat je dit met je innerlijke oog bijna net zo duidelijk moet zien als je iets fysiek ziet. Beelden kunnen enigszins vluchtig zijn, maar iedereen heeft de fysieke wereld gezien, tenzij je blind geboren bent, iedereen heeft beelden gezien, heeft situaties gezien. Je kunt in gedachten je aandacht op een bepaald beeld richten terwijl je een invocatie of een visualisatieoefening doet. Het hoeft niet helemaal duidelijk te zijn. Het gaat erom dat jij je aandacht richt op iets waar de oefening over gaat.

Besteed niet te veel aandacht aan duistere beelden. Geef ze geen energie. Laat ze gewoon voor je geestesoog passeren terwijl jij je concentreert op de oefening, niet op de beelden. Als jij je ervan bewust wordt dat jij je te veel concentreert op de beelden, dan ga je gewoon terug naar de oefening en van daaruit verder. Je analyseert ze niet. Je geeft jezelf niet op de kop omdat jij je op deze beelden hebt geconcentreerd. Je laat ze gewoon vallen. Concentreer je op de oefening en ga verder met de oefening.