Het potentieel van Argentinië om een democratischer samenleving te worden

 

Vraag: Verandert Argentinië de komende jaren definitief in een echte democratie?

Antwoord van de Geascendeerde Meester Saint Germain. Webinar voor Amerika, 2022 – De Wederopstanding van de Democratie

Het potentieel bestaat dat Argentinië een democratischer samenleving wordt. Of dit gebeurt of niet, ligt aan de vrije wil van de mensen, of in ieder geval een cruciaal aantal mensen. Tot nu toe is het zelfs niet mogelijk om te voorspellen óf het zal gebeuren óf wanneer het zal gebeuren.

Er zijn veel andere landen in Zuid-Amerika die verdeeld zijn, verschillende richtingen worden opgetrokken door twee verschillende krachten: één tegen democratie, één ervoor. Je ziet de strijd die in Brazilië gaande is door de presidentsverkiezingen tussen twee verschillende kandidaten van wie er één duidelijk een narcist is. En je ziet dat ze in andere Zuid-Amerikaanse/Midden-Amerikaanse landen geen doorslaggevende verandering kunnen doorvoeren, en daardoor worden ze voortdurend heen en weer getrokken – ze gaan van crisis naar crisis.

Vanaf dit moment is het eigenlijk onmogelijk om te voorspellen wanneer een natie zal veranderen. We hebben natuurlijk niet veel studenten van de geascendeerde meesters in Zuid-Amerika, althans niet in deze dispensatie, dus er is niet zo veel voor ons om mee te werken. Maar in het algemeen is er natuurlijk een opwaartse beweging waardoor veel naties mee omhoog getrokken worden. Er is dus voorzichtig optimisme over de ontwikkeling van deze naties.