Werd Van Gogh geïnspireerd door de geascendeerde meesters?

 

Vraag: Werd Van Gogh direct geïnspireerd door de geascendeerde meesters om ons te laten zien dat de hele wereld van vorm een wervelend samenspel van lichtgolven is? Is deze manier van schilderen de manier waarop de meesters zeiden dat we onze zintuigen moesten trainen om het Ma-terlicht te kunnen waarnemen?

Antwoord van de Geascendeerde Meester Saint Germain. Webinar voor Amerika, 2022 – De Wederopstanding van de Democratie

We kunnen zeker zeggen dat Van Gogh werd geïnspireerd door de geascendeerde meesters. De vraag is hoe direct, want zijn geest was enigszins onevenwichtig, maar het klopt dat zijn schilderijen een inspiratie kunnen vormen om jezelf te trainen om te zien dat het Ma-terlicht gemaakt wordt van energie die voortdurend in beweging is. Het beweegt niet per se zo als je op de schilderijen ziet, maar dit was wat Van Gogh kon begrijpen. Hij voelde zeker aan dat de wereld uit energie bestond, ook al kon hij er eigenlijk geen woorden voor vinden. In plaats daarvan zette hij er beelden overheen.

Je moet begrijpen dat heel veel mensen over de hele wereld die een hogere visie dan normaal hadden, ook psychisch enigszins uit evenwicht waren. Dit is een gebruikelijk thema dat je door de geschiedenis heen kunt zien, omdat degenen die openstaan voor een andere kijk op de werkelijkheid, vaak te veel open staan. En daardoor worden ze overweldigd door indrukken; in sommige gevallen vanuit het astrale vlak, zoals bij enkele zeer donkere schilderijen uit de middeleeuwen, of de zeer duistere verhalen die er zijn geschreven. Maar het kan ook vanuit het hogere emotionele rijk komen, het mentale rijk, en zelfs het identiteitsrijk, in enkele gevallen zelfs het spirituele rijk. Veel van deze mensen hebben een oprechte visie gehad, een gevoel van verbondenheid met iets buiten het materiële om en zeker buiten het massabewustzijn van hun tijd om, maar ze zijn niet in staat geweest om een evenwichtig leven te leiden.

Dit is iets waar jullie als studenten van de geascendeerde meesters over moeten nadenken, want hoewel het goed is om te streven naar een soort visie, is het ook nodig dat jullie een soort evenwicht in jullie leven bewaren. De enige reden waarom deze boodschapper het bijna twintig jaar in zijn positie heeft overleefd, is dat hij zich bijna van kinds af aan bewust was van de noodzaak om een zeker evenwicht te hebben. En hoewel sommigen zullen zeggen dat zijn leven niet in evenwicht is vergeleken met de normale standaard, was zijn psyche in ieder geval genoeg in evenwicht om het werk te blijven doen dat hij doet. En daar moeten jullie allemaal naar streven. Je moet voorkomen dat je naar de uitersten gaat. Je moet voorkomen dat je obsessief-compulsieve behoeften krijgt, zoals: “Er moet iets gebeuren, er moet iets belangrijks gebeuren in mijn leven, en het moet nu gebeuren.” Daardoor raak je uit balans – je probeert de hemel met geweld te veroveren, zoals veel mensen hebben gedaan.

Evenwicht is echt de sleutel tot duurzaamheid, jouw inspanningen in stand houden. En dat betekent dat je een open deur kunt blijven, een bredere visie kunt hebben voor een langere periode in plaats van het crash- en burnsyndroom dat we bij veel avant-garde progressieve mensen hebben gezien. Dit willen we onze studenten niet aandoen. Daarom hebben wij jullie een veel evenwichtiger pad gegeven, evenwichtiger hulpmiddelen en technieken waarmee je de psychologische problemen kunt oplossen die je uit balans brengt, want waarom was Van Gogh natuurlijk uit balans? Omdat hij al die afzonderlijke zelven had gevormd in vorige levens die teruggingen naar de tijd dat hij voor het eerst naar de aarde afdaalde als avatar en zijn eerste geboortetrauma opliep. Maar hij wist niet echt hoe hij hiervan moest genezen. Daarom werd die onevenwichtigheid in meerdere levens steeds erger, totdat het culmineerde in wat je in dit leven zag.