Zal Rusland kernwapens gebruiken?

 

Vraag: Hoe waarschijnlijk is het dat Poetin een nucleair wapen zal gebruiken in de oorlog?

Antwoord van de Geascendeerde Meester Saint Germain. Webinar voor Amerika, 2022 – De Wederopstanding van de Democratie

Lang niet zo waarschijnlijk als de sensatiepers doet voorkomen. Het is natuurlijk duidelijk dat hij beseft dat hij in de problemen zit. En veel Russische leiders beginnen te beseffen dat deze situatie geen goede uitkomst oplevert. Ze kunnen de oorlog niet winnen. Ze kunnen de Oekraïners niet verslaan. En eigenlijk is er geen goede uitweg.

Nu heeft Poetin dit niet bewust toegegeven, hoewel hij zich er onbewust wel van bewust is. Hij zal dit waarschijnlijk niet laten escaleren door kernwapens te gebruiken, omdat hij weet dat er niet alleen een heftige reactie zal komen uit de westerse wereld, maar ook uit China die dat niveau van escalatie niet wil.

Je moet begrijpen dat je veel over Poetin kunt zeggen, maar hij is niet gek, zoals sommige westerse media hem willen afschilderen. Je zou Poetin beter begrijpen als je zijn achtergrond kende, eerst bij de KGB, daarna bij het stadsbestuur in St. Petersburg dat zeer nauwe banden had met de Russische maffia. Poetin heeft in de loop der jaren een bepaalde mentaliteit gekregen en een bepaalde manier van denken ontwikkeld door te doen wat de maffia doet om mensen te intimideren door middel van bedreigingen. Je weet iets heel eenvoudigs over een maffiaorganisatie: de leiders van een maffiaorganisatie geloven over het algemeen dat ze onaantastbaar zijn en dat het hen niet zal raken, wat ze ook doen. Dit houdt ook in dat ze geen dingen doen die hen zouden kunnen raken, die hen zouden kunnen schaden.

In zekere zin zeggen zou je kunnen zeggen dat Vladimir Poetin de leider is van de grootste maffia-operatie ter wereld, de Russische regering. En daardoor heeft hij ook zo’n mentaliteit. Als hij denkt dat iets hem persoonlijk zou kunnen schaden, dan zou hij die stap niet zetten. En hij kan zelfs begrijpen dat de gevolgen van het gebruik van een tactisch wapen in Oekraïne heel erg ernstig zouden zijn. Nu heeft hij natuurlijk ook vier regio’s tot Rusland heeft verklaard, maar het Russische leger is teruggedrongen zodat de Oekraïners zich nu in die vier regio’s bevinden. Als hij een kernwapen op het slagveld wil gebruiken, moet hij dat dus op het slagveld gebruiken. Maar het slagveld ligt nu in wat hij beweert dat het Rusland is. Welke leider zou een kernwapen gebruiken in zijn eigen land? En dat gebruiken in een ander deel van Oekraïne zou ook een zeer vastberaden reactie aan de rest van de wereld ontlokken.

Je moet je realiseren dat Poetin, hoewel hij niet denkt zoals de meeste mensen in democratische landen denken, een bepaalde manier van redeneren heeft en dat houdt in dat het soort risico dat hij bereid is te nemen, geen limiet kent. Dat kun je trouwens ook zien aan de manier waarop de oorlog tot nu toe is uitgevoerd. De onwil om op te roepen tot een algemene mobilisatie bijvoorbeeld, de onwil om het een ‘oorlog’ te noemen, enzovoort.