Elon Musk en het gevallen bewustzijn

 

Vraag: Is Elon Musk een gevallen wezen, omdat hij bekend staat als de rijkste man op aarde, maar ook omdat hij heeft geholpen elektrische auto’s te maken? Het klinkt alsof hij de vrijheid van meningsuiting verdedigt, enzovoort, wat deel uitmaakt van democratie en vrije wil. Hij klinkt niet als een gevallen wezen, maar zitten er misschien andere aspecten aan zijn persoonlijkheid die gevallen zijn.

Antwoord van de Geascendeerde Meester Moeder Maria, Webinar 2022 – Democratie en Christusschap.

We zijn behoorlijk selectief in hoe we vragen als deze beantwoorden, we zijn behoorlijk selectief in wie we een gevallen wezen noemen of niet. In dit geval zou ik willen zeggen dat veel mensen, en Elon Musk is daar een voorbeeld van, uit vorige levens elementen van het gevallen bewustzijn hebben. Ze zijn niet gevallen in een vorige sfeer, maar ze hebben elementen van het gevallen bewustzijn opgenomen. En dit zorgt ervoor dat ze erg egocentrisch worden, erg op zichzelf gericht, zodat ze de drive krijgen om een bedrijf op te bouwen, rijkdom te verwerven, ze hebben de drive om gezien te worden als belangrijke mensen die vooruitgang kunnen brengen, enzovoort.

Als je naar de wereldgeschiedenis kijkt, dan zie je dat er heel veel ambitieuze mensen op de wereld zijn geweest die zijn niet allemaal een gevallen wezen waren, maar vaak erg egocentrisch, erg narcistisch, waren en weinig empathie voor andere mensen hadden. Zij waren erg gefocust op het brengen van iets, maar hun motivatie was zichzelf verheffen om gezien te worden als bijzondere mensen. Dit betekent niet dat we hen niet hebben kunnen gebruiken om bepaalde ideeën en uitvindingen naar buiten te brengen, maar ze zijn erg op zichzelf gericht, erg gemotiveerd om een bepaald beeld van zichzelf op te bouwen of een bepaalde erfenis achter te laten, en dat drijft hen.

Ze kunnen, zoals ik al zei, wel worden gebruikt als instrument om positieve veranderingen teweeg te brengen, maar in veel gevallen zijn ze natuurlijk ook een instrument om negatieve veranderingen teweeg te brengen. Dit is duidelijk een allegaartje. En een van de dingen waar je met dit soort mensen naar kunt kijken is: Hoe gaan ze om met de mensen in hun bedrijf, hun eigen werknemers; hoe behandelen ze hen? Behandelen ze hen goed? Betalen ze hen zo weinig mogelijk? Stellen ze onredelijke eisen aan loyaliteit? En dat soort dingen meer. Hoe behandelen ze mensen in het algemeen? Proberen ze mensen te helpen? Zijn ze op zoek naar een verandering die hen beroemd zal maken? Is het allemaal op hen zelf gericht?

Nogmaals, dit betekent niet dat ze per se gevallen wezens zijn, maar ze zijn zeker beïnvloed door het gevallen bewustzijn, omdat ze in veel gevallen zijn geïnspireerd door bepaalde mensen die wel gevallen wezens waren. En ze zijn die mensen gaan bewonderen, zien hen als een ideaal, een idool, als een inspiratie, en zeggen: “Dat wil ik ook.”