Hoe worden mensen narcist?

 

Vraag: Kunnen de meesters aangeven of een trauma in de jeugd een belangrijke link is met narcisme of fanatisme later in het leven, of het nu gaat om politiek, religie of in een andere sfeer?

Antwoord van de Geascendeerde Meester Moeder Maria. Webinar voor Amerika, 2022 – De Wederopstanding van de Democratie

Je kunt niet naar iemands huidige leven kijken en dan zeggen dat wat er met die persoon in zijn jeugd is gebeurd, de reden is waarom hij of zij nu een narcist of een sociopaat is. Een narcist of sociopaat word je niet in één leven. Het maakt niet uit hoe ernstig het trauma is dat je in je jeugd hebt meegemaakt, het gebeurt gewoon niet. Veel van de meest prominente narcisten die je op de wereld ziet, of in de geschiedenis hebt gezien, hebben geen bijzonder traumatische jeugd gehad.

Je wordt gedurende vele levens narcist of sociopaat als je consequent egocentrische keuzes maakt die de menselijkheid van andere mensen ontkennen en je ongevoelig maken voor de gevolgen van je daden voor andere mensen. Dit wordt in een lange periode opgebouwd. Voor de gevallen wezens is het zelfs over een veel langere periode als je het over vorige levens op aarde hebt. Dit gaat terug naar vorige sferen. Een jeugdtrauma in deze incarnatie kan natuurlijk bepaalde narcistische neigingen triggeren die iemand in vorige levens heeft opgebouwd, maar er zijn natuurlijk ook veel voorbeelden van mensen die een jeugdtrauma hebben meegemaakt zonder narcist of sociopaat te worden.