Chronische pijn

 

Vraag: Sommige mensen met chronische pijn proberen veel verschillende complementaire en alternatieve therapieën, samen met psychotherapie en hypnotherapie, en niet een daarvan lijkt te werken. Is dit vooral een kwestie van ongeloof of hangt de effectiviteit van dergelijke therapieën, althans gedeeltelijk, af van iemands bewustzijnsstaat?

Antwoord van de Geascendeerde Meester Moeder Maria. Webinar voor Amerika, 2022 – De Wederopstanding van de Democratie

Alles hangt af van je bewustzijnsstaat. We hebben al vaker gezegd dat sommige mensen ziektes krijgen die je chronische pijn kunnen bezorgen en niet in alle gevallen kun je daar iets aan doen, behalve dan dat je aan jouw psychologische problemen kunt werken, zodat je een manier kunt vinden om met de pijn om te gaan, je er niet tegen te verzetten. Ook kun je verschillende technieken leren om de pijn over je hele lichaam te verdelen, maar ik realiseer me dat dit geen gemakkelijke situatie is.

Ik kan mensen die op het spirituele pad zijn, alleen maar aanraden om dit te gebruiken als een kans om aan hun psychologische problemen te werken, de hulpmiddelen te gebruiken die we jullie hebben gegeven, andere hulpmiddelen, verschillende vormen van therapie, om de psychologische problemen die ze hebben op te ruimen. Ook als de pijn niet afneemt, heb je toch baat bij het oplossen van je psychologische problemen, zeker na dit leven.