De aardbevingen in Mexico

 

Vraag: Dit jaar in 2022 was het de derde keer dat er een aardbeving op dezelfde datum op 19 september in Mexico was. Het gebeurde in 1985, 2017, 2022. De eerste was dodelijker dan de tweede en de laatste milder dan beide voorgaande. Maar omdat het blijft gebeuren, lijkt het alsof het land een cursus niet heeft gehaald, niet geslaagd is voor een vak. Aan de andere kant waren de laatste aardbevingen minder schadelijk. Online is er een rode draad die probeert te begrijpen waarom die specifieke datum zich herhaalt, waardoor het wetenschappelijk denken in twijfel wordt getrokken. Bij veel mensen las ik dat ze dachten dat de angst en stress van eerdere gebeurtenissen een nieuwe triggeren, dat wil zeggen dat de geest van miljoenen mensen een aardbeving kan laten plaatsvinden. Die uitleg stelt me niet volledig tevreden aangezien ik de visie hierop van de Dhyani Boeddha’s heb gelezen. Toch zie ik daarin een opening om bewustzijn in verband te brengen met natuurlijke gebeurtenissen en het leven van de planeet. Wat kunnen de meesters hierover zeggen? Is ons land een beetje verder gekomen zodat dit probleem nu minder wordt? Waarom herhaalt die gebeurtenis zich?

Antwoord van de Geascendeerde Meester Moeder Maria. Webinar voor Amerika, 2022 – De Wederopstanding van de Democratie
Het is duidelijk dat je zoiets altijd als een boodschap kunt zien; dat de Mexicaanse natie op een of andere manier een boodschap krijgt en het is natuurlijk goed om te kijken naar de leringen die we hebben gegeven over bewustzijn en het verband tussen aardbevingen en het bewustzijn van de mensen.

We kunnen zeggen dat Mexico is vooruitgegaan omdat de planeet is vooruitgegaan. Mexico heeft niet zoveel vooruitgang geboekt als veel andere landen. Het land is niet zo veel vooruitgegaan als mogelijk was. Dit is grotendeels te danken aan de drugskartels die zo’n grote invloed hebben op de Mexicaanse politiek, de Mexicaanse samenleving en zelfs het collectieve bewustzijn door angst bij veel Mexicanen te creëren, en natuurlijk ook door de corruptie die wordt gecreëerd door de drugskartels.

Ik kan wel vertellen dat er enige vooruitgang is geboekt, maar ook dat de mogelijkheid bestaat dat er zwaardere aardbevingen kunnen komen, niet beslist op die datum, maar op andere data. Het is zelfs waarschijnlijk dat er de komende jaren meer zware aardbevingen zullen komen in Mexico. Ik wil er geen datum of plaats op plakken, want dat doen we niet bij deze boodschapper, maar ik wil wel zeggen dat er grote kans bestaat dat er meer ernstige aardbevingen zullen plaatsvinden in Mexico.