Energiewerk en onwillekeurige lichaamsbewegingen

 

Vraag: Sinds ik ongeveer tien jaar geleden begon met energiewerk heb ik ineens schokken en rillingen in mijn lichaam. Ze doen geen pijn, maar verwarren andere mensen en zorgen ervoor dat zij zich ongemakkelijk voelen wanneer ze het zien, vooral tijdens mijn werk. Ze gebeuren wanneer ik energiehealing, massagesessies geef of ontvang of invocaties opzeg, maar ook bij andere gelegenheden schijnbaar zonder enige reden. Of voor ik in slaap val bijvoorbeeld. Soms voelt het alsof die zenuwtrekkingen een soort bericht zijn, een bevestiging dat iets wat net is gebeurd of gezegd, klopt. Ik maak deze situaties elke dag meerdere keren mee. Ik ken ook andere mensen die hetzelfde hebben, maar niet zo ernstig. Kunnen de meesters uitleggen waarom dit gebeurt? Betekent dit dat mijn chakra’s te veel vervuild zijn, zodat de energie zich niet vrij kan bewegen?

Antwoord van de Geascendeerde Meester Moeder Maria. Webinar voor Amerika, 2022 – De Wederopstanding van de Democratie

Er kunnen verschillende redenen zijn voor dit fenomeen. Het kan zijn dat je chakra’s niet helemaal openstaan. Er zijn blokkades in de chakra’s in je onderbewustzijn, bijvoorbeeld in je emotionele en mentale geest, maar je staat nog wel open voor het ontvangen van een impuls van je IK BEN Aanwezigheid, van de geascendeerde meesters, van de Heilige Geest. Je staat open om het licht te laten stromen, maar je chakra’s kunnen die kracht niet aan. Dit heeft invloed op je fysieke lichaam en veroorzaakt een bepaalde beweging. Het kan ook zijn dat je bepaalde zelven nog niet hebt gezien en opgeruimd die zich eigenlijk tegen die stroom verzetten. Ze proberen de stroom tegen te houden door aandacht te vragen, soms in je identiteitslichaam, soms in je mentale, maar meer in je emotionele lichaam, en zelfs in je fysieke lichaam. Wanneer je bepaalde emoties hebt, reageert je fysieke lichaam, je kunt bijvoorbeeld je spieren aanspannen, wanneer je bang of boos bent of je gespannen voelt.

Die weerstand is eigenlijk ook in je fysieke lichaam aanwezig. En als de stroom van de Geest op gang komt, overwint die de weerstand, maar het resultaat is een beweging in de spieren in je lichaam. Je kunt het beste opnieuw de hulpmiddelen gebruiken, proberen te zien of je het zelf of deze zelven kunt identificeren en aan deze zelven kunt werken.

Je kunt ook naar je lichaam kijken en zien wat er in dat soort situaties in je lichaam gebeurt. Kun je een bepaalde fysieke reactie herkennen? Wat zijn de gevoelens en gedachten achter de reactie of geassocieerd met die reactie? Zoals we vaker hebben gezegd, gaat bewustzijn vooraf aan de fysieke manifestatie. Er gebeurt dus zeker iets in je emotionele, mentale en identiteitslichaam voordat er een fysieke reactie komt. Je kunt proberen hiernaar te kijken en te zien wat je kunt vinden, wat je kunt oplossen en overwinnen.

Dit wil niet zeggen dat alle mensen die onwillekeurige bewegingen met hun lichaam maken, hier een groot probleem van moeten maken. Het hangt ervan af hoe ernstig het is en hoeveel last je daarvan hebt. Er zijn mensen die diverse bewegingen hebben. Het is niet per se een probleem waaraan je specifiek moet werken. Je kunt werken aan je algemene groei en het opruimen van gescheiden zelven en dan kan het in de loop van de tijd verdwijnen, maar als we teruggaan in de geschiedenis, dan hebben heel veel mensen die spiritueel waren en energiewerk hebben gedaan of met de Geest hebben gewerkt, verschillende onwillekeurige lichaamsbewegingen gehad. Nogmaals, het is niet iets waar jij gespannen of gestrest over hoeft te zijn. Je kunt eraan werken. Maar word er niet obsessief-compulsief hiervan. Bezorg jezelf geen extra stress, omdat je dit wilt vermijden.