De oefening om jezelf objectief te observeren

 

Vraag: Kan Jezus iets zeggen over de leringen van Michael Singer die zegt dat een effectieve manier om spiritueel te groeien is dat jij leert om jezelf objectief te observeren en geleidelijk jouw samskara’s, mentale en emotionele indrukken los te laten. Wanneer er zich bijvoorbeeld uitdagende situaties voordoen, kunnen we ons ontspannen als we onszelf objectief beobserveren en die energie ontladen. Die ontlading zal de energie transmuteren zodat de oorspronkelijke lagere energie, zoals woede of angst, in een hogere energie kan veranderen. Singer presenteert dit als een dagelijkse oefening waarin je dagelijkse leven een bron van grote spirituele groei kan worden. Zijn er significante beperkingen of mogelijke valkuilen verbonden aan deze aanpak, of is het echt een effectief pad?

Antwoord van de Geascendeerde Meester Jezus. Webinar voor Amerika, 2022 – De Wederopstanding van de Democratie

We geven er de voorkeur aan om geen commentaar te geven op specifieke spirituele leraren of leringen. Maar ik kan wel zeggen dat er natuurlijk een aantal mensen zijn, of het nu spirituele leraren zijn of mensen op het gebied van psychologie, die deugdelijke technieken en goede ideeën hebben ontdekt en een manier hebben gevonden om die tot uitdrukking te brengen die hen en sommige mensen aanspreekt. Het idee van samskara’s of mentale beelden gaat terug op het boeddhisme en is natuurlijk een goed idee. Het is hetzelfde als wij bedoelen met mentale beelden, gescheiden zelven, waarnemingsfilters. Wij hebben het ook over in een neutrale gemoedstoestand komen. Ik zal zeggen dat jij je ervan bewust kunt worden dat het ontladen van die energie inderdaad nuttig is, maar het is effectiever als je dit combineert met decreten en invocaties waardoor je spiritueel licht oproept om de energie op te lossen.

Er zijn mensen die een bepaald niveau hebben bereikt waarop ze dit kunnen door zich op bepaalde energie te concentreren en die los te laten, en met hun geest de energie kunnen transformeren, maar de meeste mensen zijn niet in staat om dit te doen en daarom is het effectiever om decreten en invocaties te gebruiken om die energie te transformeren. Anders kun je in een valkuil stappen omdat je denkt dat je al die energie hebt losgelaten en in sommige gevallen kunnen mensen die ook loslaten, maar die laten ze dan los in de omgeving, waardoor die andere mensen beïnvloedt en die energie deel gaat uitmaken van het collectieve bewustzijn, en zelfs het collectieve beest voeden. Dit kan dan een valkuil worden die je spirituele groei belemmert.

Soms zie je dat sommige van die spirituele leraren misschien wel een goed idee kunnen hebben, maar niet altijd volledig begrijpen wat er nodig is om het idee uit te voeren. Veel leraren zijn zich eigenlijk niet bewust van het belang van energie in de emotionele, mentale en identiteitslichamen en de effectieve manieren om deze te transformeren. Het is niet zo dat je energie niet kunt veranderen door middel van de vier niveaus van je geest, maar je kunt energie eigenlijk niet omzetten in hogere energie als je geen toegang hebt tot een hogere vorm van energie. En die energie moet uit het geascendeerde rijk komen, omdat het alleen maar daar vandaan kan komen. Je kunt dit niet met je geest produceren. Je kunt je geest openstellen voor een stroom uit het geascendeerde rijk, maar je kunt het niet met je gedachten produceren en het is een misverstand om te denken dat je dat wel kunt.