Hoe ga je om met veroudering?

 

Vraag: Ik heb de wil om te leven. Toch houd ik er niet van om te leven met pijn, noch de angst voor wat het sterven op aarde vaak met zich meebrengt. Hoe bewandelen de zieken het pad als ze ziek en chronisch ziek zijn, omdat de meeste aandacht, zo niet al hun aandacht, is gericht op het genezen van het fysieke lichaam? Er wordt wel eens gezegd dat doodgaan gemakkelijker is dan geboren worden, maar hoe kan iemand zo standvastig blijven als dit jaren van pijn met zich meebrengt, en vooruitgang boeken als het enige gemak dat je zoekt, is dat je geen pijn meer hebt en geen lichaam meer? Een deel van de studenten van geascendeerde meesters is op leeftijd en heeft relatief geen goede gezondheid meer.

Antwoord van de Geascendeerde Meester Moeder Maria. Webinar voor Amerika, 2022 – De Wederopstanding van de Democratie

Uiteraard begrijp ik jouw situatie, de situatie van veel mensen, volledig. En natuurlijk voel ik compassie. Maar de realiteit is dat er door de huidige dichtheid van de materie en de dichtheid van het collectieve bewustzijn op aarde, mensen zullen zijn, inclusief spirituele mensen, die in latere jaren verschillende soorten ziekte zullen krijgen. We hebben al eerder uitvoerig besproken wat voor redenen er kunnen zijn, niet eens je persoonlijke karma, maar dat iets op je hebt genomen, dat je een spiritueel evenwicht bewaart, enzovoort. Ik raad je aan om jezelf te bevrijden van een paar van de verwachtingen die je misschien had over wat het betekent om een spiritueel persoon te zijn. Sommigen van jullie hebben jezelf in een situatie gebracht waarin je het gevoel hebt dat je heel veel moet doen, bijvoorbeeld veel decreten of invocaties opzeggen en dat je het steeds moeilijker vindt om dat te doen vanwege jouw lichaam en de tekortkomingen ervan.

Bevrijd jezelf van die verwachtingen, zodat je kunt doen wat je kunt doen zonder dat het een last is. Je kunt ook een verschuiving maken en beseffen dat een ziekte, hoe pijnlijk en onaangenaam die ook is, kan worden gezien als een kans om je hele bewustzijn over het fysieke lichaam af te handelen. Wanneer je naar mensen op aarde kijkt, dan zie je dat veel mensen gehecht zijn aan hun lichaam, aan jong en gezond en sterk zijn en dat je met je lichaam kunt doen wat je wilt. En als je dit niet het geval is, dan raad ik je aan dat je omschakelt. Je kunt kijken naar de leringen die we hebben gegeven. Je kunt ook andere leringen vinden waarin de nadruk wordt gelegd op het overwinnen van de gehechtheid aan je lichaam, je afhankelijkheid van het lichaam, het veranderen van je bewustzijn met betrekking tot je lichaam.

Ik raad je ook aan om de hulpmiddelen te gebruiken die we hebben gegeven om aan je psychische problemen te werken; aan de diepere problemen. De boeken die je nu gebruikt voor de wake, kun je apart bestuderen. Kijk echt naar je houding ten aanzien van je lichaam, je fysieke rijk, en begrijp dat je uiteindelijk, wanneer je klaar bent om te ascenderen, niet alleen dit fysieke lichaam verlaat waarin jij je nu bevindt, maar je laat ook de mogelijkheid achter om opnieuw een fysiek lichaam te krijgen. Als je vastbesloten bent om te ascenderen, helpt het heel erg als je elke gehechtheid aan je fysieke lichaam loslaat. En die gehechtheid kan natuurlijk alleen aanwezig zijn in gescheiden zelven die je hebt gevormd, vaak al in vorige levens. Gebruik de tijd die je hebt, de aandacht die je hebt, om hieraan te werken. Roep onze hulp in. Gebruik de hulpmiddelen die onze hulp inroepen om te begrijpen wat je moet begrijpen over je fysieke lichaam.

Werk aan deze verandering van houding. Vraag jezelf af: “Wat zou mij ervan weerhouden om niet alleen dit fysieke lichaam los te laten, maar ook de mogelijkheid om te incarneren? Ben ik echt klaar voor mijn ascensie? Of is er een soort zelf dat gehecht is aan een fysiek lichaam en dat me ervan zou kunnen weerhouden om de aarde voorgoed en totaal achter te laten?” Werk hieraan. Probeer deze zelven bloot te leggen en maak jezelf er dan zo vrij mogelijk van, zo ongebonden mogelijk aan het lichaam. Dit zal het ook gemakkelijker maken om met een ziekte om te gaan, om met pijn om te gaan en je daardoor een comfortabeler leven geven in de laatste jaren van je leven.