Het verband tussen orkanen en het bewustzijn van de mensen

 

Vraag: Kunnen de geascendeerde meesters alsjeblieft uitleggen wat er in het collectieve bewustzijn van de mensen in Florida of Amerika zit dat de ontwikkeling van orkaan Ian mogelijk maakte?

Antwoord van de Geascendeerde Meester Moeder Maria. Webinar voor Amerika van 2022 – De Wederopstanding van de Democratie

Nu moet je heel voorzichtig zijn. Je moet begrijpen dat er bepaalde weersverschijnselen of bepaalde andere natuurlijke fenomenen zijn die op specifieke plaatsen op aarde voorkomen en dat is meestal om geografische redenen. Er is iets met die specifieke geografie. Je weet bijvoorbeeld dat de tektonische platen op bepaalde plekken bij elkaar komen, op elkaar drukken en dat geeft meer kans op aardbevingen en vulkanen. Er zijn ook bepaalde zones in de oceaan waar het oceaanwater opwarmt en zorgt voor tyfoons, orkanen, en dergelijke. Je kunt niet per se zeggen dat er een een-op-eenrelatie is tussen een natuurramp die in een bepaald gebied voorkomt en de mensen in dat gebied. Het is geen een-op-eenrelatie.

Er zijn natuurlijk tendensen, dat is duidelijk. Je kunt je altijd afvragen waarom mensen zich aangetrokken voelden om in dat gebied te wonen, of ze daar naartoe verhuisd zijn of daar geboren zijn. Ik heb eerder leringen gegeven over verschillende natuurrampen en hun relatie tot bijvoorbeeld spirituele vergiften en je kunt die bestuderen en die kunnen je nog steeds behulpzaam zijn bij het begrijpen van dit fenomeen.

Specifiek met betrekking tot Florida en het zuiden van de Verenigde Staten aan de Gulf Coast, daar wonen mensen die zich aangetrokken voelen tot een gemakkelijke levensstijl. Ze willen wonen in een warm en comfortabel klimaat, vooral in de winter, en dit is een uiting dat je die gemakkelijke levensstijl wilt hebben, omdat ze dan niet al te veel hun best hoeven te doen. In Florida heb je ook het fenomeen dat veel mensen van de machtselite die rijk zijn hun winterverblijf in het noordoosten van Florida hebben en dat is natuurlijk een bepaalde bewustzijnsstaat die ook dit soort natuurrampen aantrekt. Nogmaals, het is gewoon de Harde Leerschool, maar je moet oppassen dat je niet te veel van dat soort dingen leest, omdat het ook een wereldwijd aspect is van orkanen, aardbevingen, vulkanen en niet alleen een volk in het gebied dat wordt geraakt door de verschijnselen die ze produceren. Je kunt niet stellen dat het uitsluitend hun verantwoordelijkheid is dat dit tot stand komt.

In de Verenigde Staten heb je in het algemeen een denkwijze die op dwang berust. zoals Saint Germain en Jezus over hebben gesproken en natuurlijk zal dat een bepaalde reactie van de natuur, van de elementalen, opleveren en in Amerika zijn het orkanen, tornado’s , tot op zekere hoogte aardbevingen en zelfs in zeldzame gevallen vulkaanuitbarstingen, maar je ziet dat dit komt dat dit wordt veroorzaakt door de manier van denken die een reactie uitlokt die op geweld berust van de elementalen omdat ze niet met de energie kunnen omgaan en daarom moeten ze die door gewelddadige gebeurtenissen ontladen.