Loyaliteit aan leiders en karma

 

Vraag: Als ik een patriot van mijn land ben en de leider van het land steun, die een gevallen wezen is, deel ik dan zijn karma met hem? Geef ik mijn energie aan hem? En als ik een discipel van de geascendeerde meesters ben en mijn bewustzijn verhoog, draag ik dan iets bij aan de versnelling van de planeet?

Antwoord van Geascendeerde Meester Saint Germain, Webinar van 2022 – Democratie en Christusschap:

Laten we beginnen met de eerste vraag. Als je een patriot van je land bent, en je bent loyaal aan de leider en of die leider nu een gevallen wezen is of niet, je zult een deel van het karma op je nemen dat door die leider wordt gemaakt. Op die manier hebben de gevallen wezens er keer op keer voor gezorgd dat mensen een deel van het karma dragen dat door de gevallen wezens is gemaakt. Als je een student van een geascendeerde meester bent, wil jij jezelf niet in die positie plaatsen. We hebben het al eerder gezegd in de dictaten van het webinar over Rusland, dat je onderscheid moet maken tussen je land en de leider van je land. Je moet vooral onderscheid maken tussen je land en de mensen van dat land. Je kunt een soort broederschap voelen met de mensen in je land, maar je kunt jezelf niet toestaan om de leider kritiekloos te steunen of te volgen.

Geef jij je energie aan de leider van je land als je loyaal bent? Welnu, mijn geliefden, als je een student van een geascendeerde meester bent en je aandacht hebt besteed aan wat we zeggen, dan weet je het antwoord al. Natuurlijk. Hoe zou je dat niet kunnen doen? Nogmaals, we hebben gezegd dat jij je niet in de eerste plaats als een Rus of een Amerikaan kunt beschouwen, en pas als tweede een student van geascendeerde meesters. Je moet jezelf eerst als een spiritueel wezen zien en dan is al het andere van minder belang. En als je een spiritueel wezen bent, ben je eigenlijk geen traditionele ‘patriot’ van je land. Degenen die loyaal zijn aan Donald Trump en zijn verkiezingsleugens geloven, delen een deel van het karma dat hij maakt, want zij geven hun energie aan hem.

Wat de laatste vraag betreft, kun je een student van een geascendeerde meester zijn en helpen het collectieve bewustzijn te verhogen? In zoverre als jij je eigen bewustzijn verhoogt, an dat, maar als je loyaal bent aan een leider die een gevallen wezen is, dan zit er een limiet aan hoeveel jij je persoonlijke bewustzijn kunt verhogen en hoeveel je kunt bijdragen aan het verhogen het collectieve bewustzijn.

Je moet één ding begrijpen als student van een geascendeerde meester, de wet van karma is nog steeds op jou van toepassing, ook al heb je de leringen van de geascendeerde meesters bestudeerd. Je moet naar onze leringen kijken en de voor de hand liggende conclusies trekken en geen energie meer geven aan gevallen wezens, geen loyaliteit meer voelen voor gevallen wezens en de idealen en ideologieën van de gevallen wezens. Anders zul je karma maken.