De Anastasiabeweging

 

Vraag: Heeft de Anastasia-beweging enige invloed gehad op het Russische bewustzijn? Hoe zit het met de leringen die in de boeken van Anastasia worden gepresenteerd? Kloppen ze? Deze boeken lieten me kennismaken met het spirituele pad, voordat ik Kims leringen vond. Hoewel ik een diepe verbondenheid voelde met de levensstijl die erin wordt beschreven, waren er bepaalde aspecten in de boeken die een sterke negatieve reactie bij mij opriepen. Iets wat niet is gebeurd met de leringen van Kim. Kunnen de meesters commentaar geven op de Anastasiabeweging en boeken van Vladimir Megre?

Antwoord van de Geascendeerde Meester Moeder Maria, Webinar van 2022 – Democratie en Christusschap:

De beweging heeft een positieve invloed gehad op het Russische collectieve bewustzijn en op het individuele bewustzijn van sommige mensen. Kloppen de leringen? Bepaalde ideeën wel. Maar er zijn ook bepaalde ideeën die niet van de Christusgeest komen, zouden we kunnen zeggen. En de leringen komen in het algemeen niet van de geascendeerde meesters, maar van wezens in het mentale en hogere emotionele rijk. Kunnen ze leiden tot groei? Ja.

Er zijn veel leringen die een aantal waardevolle ideeën hebben en een aantal ideeën die niet kloppen. Er zijn leringen in de leringen van Anastasia, ideeën in de leringen van Anastasia, die niet correct zijn volgens de leringen van de geascendeerde meesters. Maar ze zijn niet per se volledig fout of gegeven met een kwade bedoeling. Er zijn mensen die een beweging als deze nodig hebben gehad om te ontsnappen aan het lijden in de Russische samenleving. En het is begrijpelijk dat er in Rusland mensen zijn die zich uit de samenleving willen terugtrekken vanwege de manier waarop de samenleving is ingericht.

Maar in het algemeen raden wij, de geascendeerde meesters, onze studenten natuurlijk niet aan om zich in deze moderne tijd uit de samenleving terug te trekken. Zoals we al vaak hebben gezegd, verdient het de voorkeur dat je een actief leven leidt in de samenleving, omdat je meer impact hebt als je andere mensen kunt helpen en zelfs de vooruitgang van de samenleving kunt bevorderen. Ik realiseerde me dat dit niet zo eenvoudig is in landen als Rusland of China of Noord-Korea. Maar over het algemeen raden we onze studenten af om zich terug te trekken uit de samenleving. Je moet natuurlijk erkennen dat de feitelijke gebeurtenissen die worden beschreven, zelfs de mensen of wezens die worden in de boeken beschreven, fictief zijn. Toch hebben ze op een aantal mensen een positieve invloed gehad.