Vijandigheid jegens de Russische taal in Oekraïne

 

Vraag: Op dit moment is het voor veel Russisch sprekende Oekraïners erg moeilijk om over te schakelen naar de Oekraïense taal. En er is vijandigheid jegens Russisch sprekende Oekraïners en die wordt aangewakkerd door de Oekraïense autoriteiten. Moeten we het Oekraïense volk steunen in hun categorische houding ten opzichte van de Russische taal en ondanks de psychologische moeilijkheden van veel Russisch sprekende Oekraïners, overstappen op de Oekraïense taal?

Antwoord van de Geascendeerde Meester Saint Germain, Webinar van 2022 – Democratie en Christusschap:

Zoals Jezus zei, moet elke natie in de eerste plaats reageren met hun huidige bewustzijnsniveau. En hopelijk kunnen ze dan zien dat hun bewustzijnsniveau wordt uitgebeeld; wat de gevolgen zijn en dan dat bewustzijnsniveau kunnen verhogen.

Het zal je niet verbazen dat er onder het Oekraïense volk vijandigheid heerst jegens Rusland en de Russen. Het zal je niet verbazen dat men Russisch sprekende Oekraïners ervan verdenkt dat het sympathisanten zijn met Rusland en Poetin, en of ze daar zijn om de Oekraïense nationale eenheid te ondermijnen. Hoe kan dit je verbazen? Natuurlijk zijn er mensen die dit uitbeelden. Hopelijk is dit slechts een fase die de natie moet doormaken.

Het is wel duidelijk dat wat Oekraïne is overkomen, een dramatische verschuiving is in de geschiedenis van dit land. Het is duidelijk dat Oekraïne een sterkere en sterkere nationale identiteit moet opbouwen om op weg te gaan naar de Gouden Eeuw. Een onderdeel daarvan is dat ze de Oekraïense taal moeten gaan gebruiken. Dit is gewoon nodig gezien de agressie vanuit Rusland.

Dit betekent echter niet dat de Oekraïense autoriteiten Russisch sprekende Oekraïners moeten verplichten om Oekraïens te leren. Dat zal moeilijk worden, maar vooral voor mensen van de oudere generatie. Het is niet onredelijk om alleen Oekraïens op school te onderwijzen of het gebruik van de Oekraïense taal op scholen en dat jongere mensen Oekraïens moeten leren, verplicht te stellen. Dit is gezien de situatie niet onredelijk. Het is gewoon noodzakelijk om een meer coherente nationale identiteit in Oekraïne op te bouwen.