Hoe creëer je meer eenheid in Amerika

 

Vraag: De uitdrukking “United We Stand Divided We Fall” is door redenaars in de Amerikaanse geschiedenis als motto gebruikt. Misschien zou die uitdrukking kunnen worden veranderd om uit te drukken: verenigd groeit onze eenheid, verdeeld scheiden we en vallen relatief. Mijn vraag is: hoe kunnen de mensen zich concentreren op eenheid en eenheid in Amerika en in een democratie, wanneer het lijkt alsof de mensen om zich heen het bewustzijn van verdeeldheid en scheiding zien? Waar halen mensen inspiratie uit om zich in hun hart en met anderen te verenigen? Welke oproepen kunnen we doen of ons op focussen om de focus van eenheid te bevorderen?

Antwoord van de Geascendeerde Meester Saint Germain, Webinar van 2022 – Democratie en Christusschap:

Laten we beginnen met de oproepen die jullie als spirituele mensen kunnen doen. De meeste invocaties worden voor dit doel gegeven. Je hebt bijvoorbeeld de boeken – over Amerika, de spirituele verandering in Amerika, dictaturen, fanatisme, elitisme en ideologie. Al die oproepen zullen helpen om meer eenheid te creëren.

Maar wat de mensen echt kunnen doen, is natuurlijk de waarde van democratie begrijpen en dat democratie het alleen kan overleven door eenheid. En dat ze kunnen zien dat verdeeldheid de democratie vernietigt. Als je het historisch bekijkt, is de reden helaas dat mensen in een land zich vaak verenigden als ze werden geconfronteerd met een vijand die heeft geprobeerd hen de vrijheid af te nemen die ze in een democratie hebben. Je ziet dat zelfs toen Poetin Oekraïne binnenviel, de Republikeinen en Democraten het plotseling eens konden worden over het sturen van militaire hulp naar Oekraïne.

Het is jammer dat het tot dit feit moet komen. Ik hoop dat mensen er meer voor kunnen openstaan en de noodzaak inzien dat die verdeeldheid moet worden overwonnen. Zo niet, dan zal de verdeeldheid natuurlijk erger moeten worden totdat de mensen er genoeg van hebben en eindelijk zeggen: We kunnen zo niet verder. Het zal onze natie vernietigen en alles waar we voor hebben gewerkt en onze voorouders voor hebben gewerkt.