Waarom we zo’n moeilijk leven in deze incarnatie hebben

 

Vraag: Moeder Maria, je zei in een van je dictaten dat veel van ons in deze groep een heel moeilijk leven hebben gehad in deze incarnatie. Kun je de reden hiervan nader toelichten? Komt het omdat we ons dan zouden herinneren dat wij contact moeten maken met onze Ik Ben Aanwezigheid of met de geascendeerde meesters voor begeleiding en om ons aan ons Goddelijke plan te herinneren? Je zei ook dat veel van ons zijn geïncarneerd met personen die ons geboortetrauma hebben veroorzaakt. Kun je hier ook wat meer over vertellen?

Antwoord van de Geascendeerde Meester Moeder, Webinar van 2022 – Democratie en Christusschap:

De belangrijkste reden is eigenlijk dat jij wilt dat dit, of je laatste incarnatie is, of een van de laatste incarnaties. Je hebt besloten dat je zoveel mogelijk vooruitgang wilde boeken. Dit betekent dat je vaststelt dat je moeilijkheden niet uit de weg zult gaan, dat je niet streeft naar een comfortabel, gemakkelijk leven, maar dat je maximale groei wilt. Dit betekent onder andere dat je incarneert met mensen met wie je misschien karma hebt, of die een psyche hebben die met die van jou zou kunnen botsen, om de kans te krijgen om naar je eigen psyche te kijken. Het kan ook zijn dat jij bepaalde mensen wilt helpen; hen nog een kans wilt geven.

Veel van jullie hebben jezelf ook in bepaalde situaties gebracht om jezelf te dwingen om je eigen psychologische problemen af te handelen. Met andere woorden, wanneer jij je Goddelijke plan maakt, kijk je terug op je vorige levens, zie je dat je bepaalde lessen niet hebt geleerd. En de reden dat je die lessen niet hebt geleerd, is dat je de beste bedoelingen kunt hebben voordat je incarneert en in je Goddelijke plan zet dat je dit aspect van je psyche wilt overwinnen, maar wanneer je afdaalt naar de dichtheid van je vier lagere lichamen in het fysieke octaaf, vergeet je dit. Je hebt de neiging om te weigeren naar deze psychologische problemen te kijken, van de confrontatie ermee weg te lopen en te proberen een comfortabel leven te leiden.

Deze keer heb je besloten om jezelf in een situatie te brengen die zo moeilijk is dat je deze reactie van jou niet kunt negeren. Je kunt niet voorbijgaan aan de noodzaak om naar je reactiepatronen te kijken en ze te overwinnen. Je kunt onze boeken, ‘Heel je Spirituele Trauma’s’ en de andere, zelfs het boek ‘Mijn Levens met’, gebruiken om naar je psychologische problemen te kijken, naar je reacties in dit leven te kijken en te zeggen: “Wat in mijn psyche in dit leven wilde ik oplossen waardoor ik steeds weer met dezelfde situaties word geconfronteerd? Dat moet wel komen doordat ik een les niet heb geleerd. Anders zou ik die situaties niet blijven aantrekken. Dus nu wil ik het te weten komen en ga ik de hulpmiddelen gebruiken, de boeken bestuderen, totdat ik de leiding van binnenuit krijg.” Je kunt het mij of een andere geascendeerde meester die dichtbij jou staat natuurlijk vragen, maar gebruik de boeken, bestudeer ze. Wacht op een innerlijke openbaring, gebruik de invocaties, maar wees in de eerste plaats bereid om naar jezelf en je eigen reactiepatronen te kijken.