Zijn wij gevoelige narcisten?

 

Vraag: Er is een term die kwetsbare narcist wordt genoemd en die wordt gebruikt om mensen te beschrijven die overgevoelig zijn voor afwijzing, negatieve emoties, sociaal isolement, wantrouwen jegens anderen en verhoogde niveaus van woede en vijandigheid. Kunnen de meesters iets zeggen over hoe dit soort narcisme zich mogelijk kan verhouden tot studenten van geascendeerde meesters? Het lijkt erop dat narcisme iets is wat iedereen op verschillende niveaus kan beïnvloeden, hoewel niet zo intens als bij de gevallen wezens.

Antwoord van de Geascendeerde Meester Moeder Maria, Webinar van 2022 – Democratie en Christusschap:

Omdat de term ‘narcist’ tegenwoordig breed of algemeen wordt gebruikt, verwijst die naar mensen die heel erg gevoelig zijn omdat ze zo op zichzelf gericht zijn. Er kunnen mensen zijn die helemaal geen rekening houden met andere mensen en die bereid zijn andere mensen kwaad te doen en helemaal geen empathie voelen. Maar er is ook een soort narcist die behoefte heeft aan bevestiging of erkenning. En ze hebben de behoefte om gelijk te krijgen, ze hebben de behoefte om zich superieur te voelen en ze zijn erg gevoelig voor elke uitdaging van dit fragiele evenwicht. En ze kunnen erg boos en vijandig worden wanneer het wordt uitgedaagd. Dit zijn geen mensen waarvan je normaal zou zeggen dat het seriemoordenaars of dictators zoals Hitler zijn, hoewel Hitler ook erg gevoelig was voor afwijzing.

Heel veel narcisten hebben de behoefte om te voelen dat ze gelijk hebben. Veel leiders die narcist zijn, hebben behoefte om zich goed te voelen. Dit is het geval bij sommige narcisten die niet, zoals we zouden kunnen zeggen, letterlijk slecht of agressief zijn. Maar ze zijn erg gevoelig voor afwijzing of uitdaging van hun standpunten. In principe zou je kunnen zeggen dat Donald Trump daar een voorbeeld van is; hij heeft een enorme behoefte aan bevestiging en erkenning en gelijk krijgen. Maar hij is fysiek niet zo agressief als bijvoorbeeld Poetin die ook een enorme behoefte heeft om gelijk te hebben en op een bepaalde manier erg gevoelig is, maar dit ook meer kan ontkennen dan Trump.

Hoe dit zich verhoudt tot avatars of studenten van geascendeerde meesters, welnu, je zou kunnen zeggen dat wanneer je als avatar naar deze planeet komt en je maakt zeer ernstige vervolging door de gevallen wezens mee, resulterend in het geboortetrauma, dan kom je eigenlijk in de gemoedstoestand van een zeer gevoelige narcist. In de meeste gevallen wil je geen andere mensen vermoorden, doe je dit natuurlijk niet uit boosaardigheid. Maar je kunt je heel erg op jezelf focussen — heel erg gevoelig zijn. Je zoekt bevestiging van het feit dat je hier bent gekomen. Je bent op zoek naar het gevoel dat je een belangrijk persoon bent die iets doet wat de moeite waard is, misschien zelfs wel het gevoel heeft dat je het beter weet dan de mensen op aarde. En dit kan ervoor zorgen dat je heel erg gevoelig wordt en jij je heel erg op jezelf richt.

Onze boeken en onze hulpmiddelen ‘Heel je Spirituele Trauma’s’ en ‘Er Vrede mee te hebben dat je op Aarde bent’, enzovoort, zijn allemaal bedoeld om je te helpen dit te overwinnen. Maar het kan zeker helpen als je dit bewust erkent, bewust de patronen ziet en zegt: “Ik moet gewoon van dit zelf af dat zo gevoelig is voor alles wat me overkomt, ik heb er genoeg van om zo te leven. Ik heb er genoeg van om zo overdreven gevoelig te zijn, me altijd afgewezen te voelen, altijd het gevoel te hebben dat ik niet goed genoeg ben, of dat ik een fout heb gemaakt, om me altijd zorgen te maken over andere mensen die me bekritiseren of dat ik hun gevoelens kwets, of wat dan ook. Ik moet die gevoeligheid overwinnen.” En dit zal je helpen om een enorme stap voorwaarts te maken en er veel meer vrede mee te hebben dat je hier bent en rust in je eigen gemoed te krijgen.