Wanneer de vrouw sneller groeit dan de man

 

Vraag: Ik merkte een trend op bij de vrouwen in mijn familie en vrienden die een relatie hebben, namelijk dat die het moeilijk lijken te hebben wanneer hun wederhelft opstapt. Vaak klinken ze ontevreden over hoe hun partner met situaties omgaat. De mannen communiceren bijvoorbeeld niet genoeg en nemen niet genoeg initiatief en de vrouw heeft het gevoel dat zij altijd degene is die dingen voorstelt, activiteiten plant en uitvoert, voor het huis zorgt, enzovoort. Het lijkt of ze gewoon extreem gefrustreerd en boos worden op hun partner en ze vragen zich af wat er mis is met mannen. Kunnen de meesters aangeven hoe de vrouwen deze situatie beter kunnen begrijpen?

Antwoord van de Geascendeerde Meester Moeder Maria, Webinar van 2022 – Democratie en Christusschap:

Welnu, dit is een veelvoorkomend fenomeen dat je in veel delen van de wereld ziet, vooral in de democratische landen, omdat het bewustzijn van veel mensen meer groeit. Je ziet, zoals we al vaker hebben gezegd, dat de tendens in het algemeen is dat vrouwen meer openstaan voor persoonlijke groei en zelfs spirituele groei of psychische heling dan mannen. Dit betekent dat er in veel relaties een onevenredige groei is, omdat de vrouw sneller groeit dan de man en dan komt er een tijd dat de vrouw niet meer tevreden is met het niveau van spirituele groei van de man en ook zijn activiteiten. Hij heeft er geen enkel belang bij om de dingen te doen die de vrouw belangrijk vindt.

Het is natuurlijk heel persoonlijk hoe je hiermee omgaat. Er is niet één manier. Voor sommige vrouwen zal het nodig zijn om gewoon van de man te scheiden en, of een tijdje alleen te wonen, of een andere partner te zoeken die beter past bij haar bewustzijnsniveau en haar toewijding aan groei. Maar anderen kunnen een manier vinden om nog steeds met een man samen te leven en toch hun eigen spirituele groei na te streven. Weer anderen vinden misschien een manier om de man te inspireren om actiever naar persoonlijke groei te streven.

Er zullen altijd persoonlijke scenario’s zijn, maar het is wel duidelijk dat er spanning zal ontstaan als de afstand te groot wordt tussen het bewustzijnsniveau van twee partners en de groei die de partners ervaren en er kan natuurlijk een moment komen waarop de persoon die meer met groei bezig is, het nodig vindt om uit de relatie te stappen. Ik zeg niet dat je dit moet doen; ik zeg niet dat je het niet moet doen.

Het is een persoonlijke overweging en ik raad je aan om de tijd te nemen en eraan te werken om je psyche zoveel mogelijk te helen en je intuïtie te vergroten, zodat je niet met je dagelijkse gedachten beslist, maar op het punt komt waarop de beslissing van binnenuit komt. Je blijft er neutraal onder en het lijkt of dit het juiste is om te doen en dat dit het juiste moment is om het te doen. Dit geldt natuurlijk vooral als je kinderen hebt, waardoor je serieus zou kunnen overwegen om de relatie aan te houden om de kinderen een veiliger opvoeding te geven. Maar nogmaals, dat zijn persoonlijke overwegingen, waarbij het gewoon nodig is om verder te gaan om maximale groei te ervaren. Hierop kun jij je afstemmen, op je goddelijke plan, wanneer jij je psyche heelt en probeert zo neutraal mogelijk te blijven.