Vaardigheden op het pad naar Christusschap

 

Vraag: Waarom hebben sommigen van ons niet veel vaardigheden in dit leven, waardoor het veel moeilijker voor ons is om met de buitenwereld om te gaan en ons een weg door het leven te banen, banen te houden, enz.? Heeft het iets te maken met het ontmantelingsproces wanneer we dichter bij onze ascensie komen of is er een andere reden waar we niets van afweten?

Antwoord van de Geascendeerde Meester Moeder Maria, Webinar van 2022 – Democratie en Christusschap:

Dit is een complexe vraag omdat het individuele factoren zijn. Er zijn veel spirituele mensen die gedurende meerdere levens een houding hebben opgebouwd, iets waar we al eerder over hebben gesproken, om het materiële rijk, de fysieke wereld, als vijand van hun spirituele groei te beschouwen. Dit heeft ertoe geleid dat veel mensen onbewust weerstand hebben opgewekt en dat houdt in dat ze veel zelven in hun drie andere lichamen hebben gevormd die ervoor zorgen dat ze zich verzetten als ze iets fysieks moeten doen. En ze denken eigenlijk dat dit een teken is van spirituele groei.

Ze voelen onbewust weerstand, saboteren zichzelf, omdat ze een baan eigenlijk niet willen. Ze vinden dat ze geen baan zouden moeten hebben. Ze denken dat ze spiritueel moeten kunnen zijn en alleen maar moeten leven als spirituele mensen of in een klooster leven, zoals ze in vorige levens misschien hebben gedaan. Dit is geen positief momentum, dit is niet iets positiefs. En je moet ernaar streven om dit te overwinnen als je het gevoel hebt dat dit ook voor jou geldt.

Er kan natuurlijk ook nog een andere overweging zijn, namelijk dat mensen die in vorige levens een bepaald momentum hadden om bijvoorbeeld zaken te doen, carrière te maken, veel geld te verdienen, nu besloten hebben dat ze spiritueler willen worden, en daardoor niet willen dat ze in dit momentum worden getrokken. En daarom hebben ze, nogmaals, onbewust weerstand opgebouwd die voorkomt dat ze in de carrièrespiraal of geldspiraal worden getrokken waarin ze in vorige levens zijn geweest. Je ziet dat het in beide gevallen komt door een bepaalde vorm van onbewuste weerstand. En dit is in beide gevallen niet de hoogste spirituele benadering, hoewel het voor sommige mensen nodig kan zijn als een tussentijdse staat om een bepaald momentum uit het verleden te overwinnen.

Maar het is idealer om mee te doen aan fysieke activiteiten en dat goed te kunnen zonder erin mee te worden getrokken, zonder bijvoorbeeld in een carrièrerace of geldrace te worden getrokken, maar wel in staat te zijn om een baan te houden, genoeg geld te verdienen zodat je een redelijke levensstijl kunt hebben en nog tijd over hebt om je op spirituele activiteiten te concentreren. Het is geen doel dat studenten van geascendeerde meesters arm zijn en geen fatsoenlijke levensstijl hebben en dat ze niet in staat zijn om een boek te kopen of naar een conferentie te gaan of iets dergelijks.

Als je iemand bent die op het punt staat om te ascenderen, die het doel heeft om Christusschap, hogere niveaus van Christusschap, te manifesteren dan zul je natuurlijk goed zijn in bepaalde fysieke dingen. Je zult er geen weerstand bij voelen, je kijkt er gewoon naar en zegt: “Ik moet bepaalde dingen doen om te leven, dus laat ik die zo goed mogelijk doen.”

Op die manier manifesteer je jouw spirituele doelen. Als Jezus passief was geweest en niets had gekund, hoe had hij dan kunnen doen wat hij 2000 jaar geleden deed? Daar was een bepaald momentum voor nodig. Je zou kunnen zeggen: “Welke praktische vaardigheden had hij?” Maar hij had bepaalde vaardigheden; om te spreken, met mensen om te gaan, enzovoort. Deze boodschapper heeft geen materialistische levensstijl geleid, maar wel een baan kunnen houden in perioden waarin dat nodig was, heeft het goed kunnen doen in verschillende banen en heeft zichzelf verschillende vaardigheden aangeleerd. En als hij niet de capaciteiten had gehad om fysiek dingen te doen, hoe had hij dan het werk kunnen doen dat hij heeft gedaan door nieuwe vaardigheden te leren om boeken te publiceren, om websites te maken, enzovoort?

Het is een natuurlijk aspect van de hogere niveaus van het pad dat je niet gehecht bent aan fysieke resultaten. Je streeft niet naar een wereldse carrière, maar je bent in staat praktische dingen te doen en je kunt dingen leren, je bent in staat vaardigheden te verwerven en die vormen een onderdeel van je spirituele activiteiten, een deel van jouw goddelijke plan.