Mentale en fysieke burn out

 

Vraag: Veel mensen hebben last van een burn out. Als gevolg hiervan zijn hun mentale, emotionele en fysieke vermogens vaak jarenlang minder. Wat heeft hen ertoe gebracht om hun lichaam op die manier te misbruiken? En zijn er spirituele aanbevelingen voor de genezing van die aandoening?

Antwoord van de Geascendeerde Meester Moeder Maria, Webinar van 2022 – Democratie en Christusschap:

Er kunnen veel redenen zijn waarom mensen tot hun uiterste gaan. Niet alleen hun lichaam raakt opgebrand, maar natuurlijk ook hun geest. In veel gevallen komt dat doordat mensen verstrikt raken in situaties waarin ze het gevoel hebben dat ze een bepaald resultaat moeten halen. Ze moeten bijvoorbeeld een bepaalde loopbaan, een veeleisende baan, hebben en aan de eisen van die baan voldoen. Ze luisterden niet meer naar hun lichaam of naar hun gedachten of naar hun echtgenoot of hun familie, en ze zijn zo gefocust op hun doel dat ze geloven dat het middel, het verwaarlozen van al het andere, het bereiken van dat doel kan rechtvaardigen. Dit kan ertoe leiden dat mensen in die onevenwichtige toestand komen waarin ze het niet meer aankunnen.

Je kunt natuurlijk veel doen om dit te genezen, je kunt allereerst van gedachten veranderen en zeggen: “Als ik mezelf in deze toestand heb gebracht, dan moet ik het zien als een spirituele kans, een kans om spiritueel te groeien, om te helen. Ik moet er even tussenuit, heroverwegen wat mijn belangrijke doelen in het leven zijn. En dan gebruik ik de hulpmiddelen voor spirituele genezing die de meesters hebben gegeven.” Nogmaals, ‘Heel je Spirituele Trauma’s’, maar veel van onze boeken, waaronder mijn cursus in overvloed, kunnen heel nuttig zijn om dit soort trauma’s te helen.