Kunnen wezens in het spirituele rijk tot de dualiteit vervallen?

 

Vraag: In Maitreya’s boek zijn er verwijzingen naar wezens die uit het spirituele rijk zijn gevallen. Ik ben in de war hoe wezens in het spirituele rijk in het dualiteitsbewustzijn kunnen komen en vallen.

Antwoord van Kim Michaels, Webinar van 2022 – Democratie en Christusschap:

Dit is een misverstand, want Maitreya spreekt niet over het spirituele rijk, maar eerdere sferen. Maitreya’s boek introduceert het concept van de voorgaande sferen. En eigenlijk is het de bedoeling dat een deel van Maitreya’s boek een hogere lering geeft die een vraag kan oplossen die bijvoorbeeld een beetje bleef hangen in de leringen van de Summit Lighthouse, waar ze het concept van eerdere sferen niet hadden. En in het boek Openbaring, staat ook dat er een oorlog in de hemel was en dat Michaël en zijn engelen vochten tegen de draak en dat de draak niet zegevierde en uit de hemel werd geworpen, enzovoort.

The Summit Lighthouse bouwde min of meer voort op het idee dat de gevallen wezens engelen waren die in het spirituele rijk waren gevallen. En je hebt volkomen gelijk, hoe kan een wezen in het spirituele rijk de dualiteit ingaan en vallen? Dat is heel moeilijk om voor te stellen, omdat je God rechtstreeks ervaart en er eenheid bestaat. Maitreya’s boek is bedoeld om dat op te lossen door uit te leggen dat er eerdere sferen waren die nog niet waren geascendeerd en dat deze wezens daar vielen.

In de Summit Lighthouse, bijvoorbeeld, net als in de Bijbel, dacht men dat er mensen zijn en engelen. En afgezien van God en geascendeerde meesters, waren er geen andere wezens daar. In Maitreya’s boek staat een veel bredere lering die laat zien dat er eerdere sferen waren waarin wezens vielen. Je kunt zien dat in sommige eerdere leringen die ik heb gegeven, dat zij nog steeds het concept van gevallen engelen gebruikten, maar daar op een gegeven moment mee stopten. Ik denk eigenlijk dat ze in Maitreya’s boek zijn begonnen te praten over gevallen wezens.