De egocentrische zoektocht naar de waarheid

 

Vraag: Ik zie dat er multimiljardairs zijn zoals Elon Musk, die sprak over het willen weten wat de waarheid en de realiteit is. Elon Musk zegt bijvoorbeeld dat hij wil weten hoe het echt zit. Zijn dit soort wezens gevallen of hebben ze de gevallen denkwijze?

Antwoord van de Geascendeerde Meester Moeder Maria, Webinar van 2022 – Democratie en Christusschap:

Je moet je nu nogmaals realiseren dat wat ik in het vorige antwoord zei, ook hierop van toepassing is. Sommige mensen zijn geen gevallen wezens, maar hebben elementen van het gevallen bewustzijn. Je hebt zelfs gevallen wezens die zeggen dat ze de waarheid willen weten, ze willen weten hoe het werkelijk is.

Maar is dat wel zo? Zijn ze neutraal? Of hebben ze, nogmaals, een heel egocentrische focus, een erg egocentrische motivatie? Waarom willen ze weten hoe het echt is? Omdat ze die waarheid vervolgens willen zeggen en willen promoten, zodat ze zich kunnen opwerpen als degenen die een waarheid promoten en mensen in onze samenlevingen helpen om te herkennen hoe de dingen echt in elkaar zitten? Zit hier een egocentrische motivatie achter? En als dat zo is, dan is het heel eenvoudig, ze kunnen niet de waarheid kennen zoals die werkelijk is, want hoe weet jij wat de waarheid is? Alleen als je in een neutrale gemoedstoestand komt en je kunt niet in een neutrale gemoedstoestand komen als je een onevenwichtige focus op jezelf hebt en de ambitie hebt om jezelf te promoten.

Veel mensen hebben die ambitie natuurlijk, zij zijn er voorbeelden van, en veel goeroes op de wereld hebben tegenwoordig die ambitie ook. Ze stemmen af op wezens in het mentale rijk die hen allerlei mooie leringen geven en dan presenteren ze die als de ultieme waarheid die niemand anders nog nooit heeft gekregen. Nogmaals, het is egocentrisch om jezelf zo te promoten en je kunt jezelf niet openstellen voor de geascendeerde meesters als je zo denkt en hoe kun je weten hoe iets echt zit? Alleen met het Christusbewustzijn kun je weten hoe iets echt zit.