Een gevallen wezen op het opwaartse pad

 

Vraag: Is het beter voor een gevallen wezen dat zijn oorsprong heeft in een hogere sfeer maar het Boeddhaschap wil bereiken om zelfmoord te plegen zodat het gevallen wezen verder kan? Omdat andere gevallen wezens en duistere meesters niet willen dat dit gevallen wezen dat voor elkaar krijgt en hem daarom zoveel mogelijk proberen, zelfs door middel van echte boodschappers, voor de gek te houden om chaos te creëren voor dat ex gevallen wezen.

Antwoord van Geascendeerde Meester Jezus, Webinar van 2022 – Democratie en Christusschap:

Het korte antwoord is nee. Zelfmoord is nooit een goede optie. Hoe zal dat iets oplossen? Als jij jezelf uit één specifieke karmische situatie verwijdert, incarneer je gewoon weer in een vergelijkbare karmische situatie met dezelfde levensstromen. De enige manier om te groeien is naar jezelf kijken, naar je psyche kijken en die psyche helen. Je kunt Boeddhaschap niet bereiken zonder alles in je psyche op te lossen. Het is echt niet realistisch dat een gevallen wezen zelfs maar het doel heeft om in dit leven Boeddhaschap te bereiken.

Want als je denkt dat je een gevallen wezen bent, dan moet je aan je psyche werken totdat je jezelf niet langer als een gevallen wezen ziet. Je bent dat misschien nog steeds – in die zin dat je bent gevallen – maar wanneer je het gevallen bewustzijn hebt getranscendeerd, beschouw jij jezelf niet als een gevallen wezen. Je kijkt niet naar andere mensen of duistere krachten die proberen te voorkomen dat je Boeddhaschap bereikt.

Met andere woorden, het is niet realistisch om te denken dat je een gevallen wezen bent en Boeddhaschap kunt bereiken. Je kunt groeien en uit de gevallen staat groeien en wanneer je dat hebt gedaan, kun je andere doelen overwegen. Het is niet zo dat het niet kan, maar het kan zeker niet zolang je het besef hebt dat jij een gevallen wezen bent, omdat je elementen van het gevallen bewustzijn zult hebben en dat maakt je ook kwetsbaar voor zulke aanvallen.